Χανιά: Απορρίφθηκε το αίτημα να επιστρέψει στη φυλακή ο καταδικασμένος καθηγητής που ασελγούσε σε μαθητές του

Το Δικαστήριο έκρινε ως απαράδεκτο το αίτημα, αφού όπως τονίστηκε, δεν έχει νομική υπόσταση, ενώ δεν έχει παραβιαστεί ο περιοριστικός όρος της απομάκρυνσης του καταδικασθέντος από τη χώρα.

Απορρίφτηκε σήμερα Πέμπτη από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Χανίων το αίτημα να επιστρέψει στη φυλακή ο 61 χρονών καθηγητής φροντιστηρίου των Χανίων, ο οποίος πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών καθώς ασελγούσε σε βάρος μαθητών του.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, το αίτημα να επιστρέψει στη φυλακή ο συγκεκριμένος άνδρας, είχε υποβληθεί από τις οικογένειες των θυμάτων, καθώς τον  Νοέμβριο του 2022, αποφυλακίστηκε  με απόφαση του Εφετείου Κρήτης το οποίο έκανε αποδεκτό το αίτημα για αναστολή της ποινής, λόγω ιδιαίτερα σοβαρού προβλήματος υγείας. 

Το αίτημα, να επιστρέψει στη φυλακή όπως και επικουρικά το αίτημα να αυξηθούν οι περιοριστικοί όροι του καταδικασθέντος, απορρίφθηκαν ως απαράδεκτα από το δικαστήριο, αφού όπως τονίστηκε, δεν έχει νομική υπόσταση, ενώ δεν έχει παραβιαστεί ο περιοριστικός όρος της απομάκρυνσης του καταδικασθέντος από τη χώρα. 

Ασελγούσε σε βάρος μαθητών του

Pixabay

Όπως έγινε γνωστό από την πλευρά των θυμάτων, το τελευταίο διάστημα, ο 61χρονος κυκλοφορεί σε μπαρ, καφετέριες και εστιατόρια Χανίων διασκεδάζοντας  και χωρίς να προκύπτει  ότι έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ασελγούσε σε βάρος μαθητών του: Το χρονικό 

Η υπόθεση, ξεκίνησε να αποκαλύπτεται την Πρωτοχρονιά του 2019, ενώ η σύλληψη του 57χρονου καθηγητή και η συνακόλουθη δημοσιοποίηση των στοιχείων του τότε, έδωσε νέες διαστάσεις καθώς εμφανίστηκαν και άλλα κορίτσια – θύματά του.

Eκδικάστηκε το 2020 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου χωρίς ακροατήριο με την απόφαση να είναι καταδικαστική για τον καθηγητή.

Ασελγούσε σε βάρος μαθητών του

Pixabay

Οι κατηγορίες με τις οποίες θα βρεθεί για δεύτερη φορά αντιμέτωπος είναι: Κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκων κοριτσιών που συμπλήρωσαν τα 14, όχι όμως τα 18 έτη, τα οποία οι γονείς/κηδεμόνες τα είχαν εμπιστευτεί στον δράση για να τα επιβλέπει και να τα φυλάσσει προσωρινά στο πλαίσιο ιδιωτικών μαθημάτων που τους παρέδιδε, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, πράξη τετελεσμένη και σε απόπειρα, σε βαθμό κακουργήματος.

Προσβολή αιδούς ανηλίκων κοριτσιών από ενήλικο, που του τα είχαν εμπιστευθεί για να τα επιβλέπει και να τα φυλάσσει προσωρινά, σε βαθμό πλημμελήματος.

To Top