Έξι χρόνια κάθειρξη σε επιχειρηματία για απάτη

208

Έξι χρόνια κάθειρξη σε επιχειρηματία για απάτη

Ούτε μέρα δεν κατάφερε να μειώσει στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου την πρωτόδικη ποινή των έξι ετών κάθειρξης που του είχε επιβληθεί, 52χρονος επιχειρηματίας που κατηγορείται για απάτη σε βαθμό κακουργήματος.

Η υπόθεση αφορά τη συμφωνία αγοραπωλησίας μίας εξοχικής κατοικίας στη Νότια Ρόδο το 2007 και πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του 52χρονου, ο Άγγλος αγοραστής της κατοικίας.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί, το ακίνητο φέρεται να συμφώνησε ο 52χρονος να το αγοράσει ο Άγγλος δίνοντας μάλιστα για να το «κλείσει» το ποσό των 10.000 ευρώ!

Όμως όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, το ακίνητο ήταν υποθηκευμένο στην τράπεζα από την οποία και είχε πάρει δάνειο ο 52χρονος.

Ακολούθως, η τράπεζα έβγαλε σε πλειστηριασμό το ακίνητο, το οποίο και πήρε ο ηλεκτρολόγος του 52χρονου, στον οποίο και χρωστούσε χρήματα για δουλειές που του είχε κάνει.

Η μήνυση κατατέθηκε στις αρχές του 2014, δηλαδή επτά χρόνια μετά τη σύναψη συμφωνίας μεταξύ του πωλητή και του αγοραστή και με αυτήν κατηγορείται για απάτη ο 52χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος και δικάστηκε προχθές σε δεύτερο βαθμό, από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, σε μία προσπάθεια να μειώσει ή και να «εξαφανίσει» την ποινή που πρωτόδικα του είχε επιβληθεί.

Συγκεκριμένα, τον Σεπτέμβριο του 2020 το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου έκρινε ένοχο χωρίς ελαφρυντικό τον 52χρονο και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 6 ετών με έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη για τον κατηγορούμενο, υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Η ίδια ποινή του επιβλήθηκε και προχθές από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, και με την απόφαση αυτή θα οδηγηθεί στη φυλακή για να την εκτίσει.

Συνήγορος υπεράσπισης παραστάθηκε ο κ. Άκης Δημητριάδης.