Βόλος: “Καμπάνα” σε 70χρονο που χτύπησε αστυνομικό επειδή δεν τον άφηνε να μπει στο σπίτι του

173

Κατηγορείται για βία κατά υπαλλήλων αστυνομικών, παρεμπόδιση εφαρμογής δικαστικής απόφασης και αυτοδικία.

Καμπάνα” σε 70χρονο που χτύπησε αστυνομικό και δεν συμμορφώθηκε να απομακρυνθεί από το σπίτι μετά από ασφαλιστικά μέτρα της συζύγου του.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, για βία κατά υπαλλήλων αστυνομικών, παρεμπόδιση εφαρμογής δικαστικής απόφασης και αυτοδικία και καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 18 μηνών, χρηματική ποινή 70 Ημερήσιων Μονάδων προς 5 ευρώ η μονάδα, με αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, με τον όρο να καταβάλει ποσό 1000 ευρώ στο ίδρυμα Άσπρες Πεταλούδες.

Χτύπησε αστυνομικό: Το χρονικό

Ο 70χρονος και η 63χρονος σύζυγός του είναι σε διαδικασία διαζυγίου, η γυναίκα για να τον διώξει από το σπίτι έκανε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του και το Δικαστήριο όρισε να φύγει από το σπίτι, αλλά ο άνδρας δεν έφευγε.

Χτύπησε αστυνομικό

freepik

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο στις 28 Σεπτεμβρίου 2021, στη Ν. Ιωνία, η 63χρονη πήγε στο σπίτι με αστυνομικούς για να αλλάξει κλειδαριά, ο κατηγορούμενος βγήκε από το σπίτι και τα έβαλε με τους αστυνομικούς, άναψαν τα αίματα, έπιασε έναν αστυνομικό από το μπροστινό μέρους του πουκαμίσου και ο αστυνομικός σε άμυνα τον απώθησε με τη χρήση κράνους.

Υπέρ του κατηγορούμενου κατέθεσε η κόρη του, μάρτυρας κατηγορίας ήταν ο γιος του και ο αστυνομικός εναντίον του οποίου βιαιοπράγησε.