Ένοχο έκρινε το Κακουργιοδικείο Πάφου τον 74χρονο Ντέιβιντ Χάντερ, στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας της 75χρονης συζύγου του Τζάνις, η οποία έπασχε από ανίατη ασθένεια, τον Δεκέμβριο του 2021, στο χωριό Τρεμιθούσα της Πάφου.

Το Δικαστήριο αθώωσε τον κατηγορούμενο στην κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης.

Στις 27 Ιουλίου, στις 10:00 το πρωί, θα συνεδριάσει εκ νέου το Κακουργιοδικείο για αγορεύσεις για μετριασμό της ποινής και ο 74χρονος θα ακούσει και με ακρίβεια την ποινή του.

Ο Χάντερ είχε αναφέρει στην Αστυνομία ότι ήθελε να βοηθήσει τη γυναίκα του, που έδινε μάχη με τη λευχαιμία, επειδή την αγαπούσε. Οπως είχε ακουστεί σε παλαιότερη δικάσιμο, ο 74χρονος ανέφερε στην Αστυνομία, με την άφιξη της στο σπίτι, ότι «ήθελα να βοηθήσω τη σύζυγο μου, μου το ζήτησε να το κάνω αυτό και μετά πήρα πολλά χάπια» , ενώ όταν αστυνομικός τον ρώτησε τι συνέβη, τότε ο κατηγορούμενος του ανέφερε «πήρα την ζωή της. Αλλά δεν θα το έκανα αν δεν μου το ζητούσε η ίδια».

Στο Δικαστήριο ακούστηκε πως ο 74χρονος, με την άφιξη του ασθενοφόρου, ανέφερε στο νοσηλευτή ότι σκότωσε την γυναίκα του κλείνοντας της την μύτη και το στόμα με το χέρι του «επειδή δεν άντεχε να τη βλέπει να υποφέρει από την ασθένεια που έπασχε. Για πέντε με έξι εβδομάδες πριν πεθάνει, μου ζητούσε να τη βοηθήσω. Και κάθε μέρα μου το ζητούσε αυτό περισσότερο».

Ο 74χρονος είχε αναφέρει πως την επίμαχη στιγμή και καθώς την έβλεπε να υποφέρει από την ασθένεια της, εκείνη απλά κούνησε το κεφάλι της και πως ουδέποτε έκανε προσπάθεια για να τον σταματήσει.

Αφού πέθανε η σύζυγός του, το μόνο πράγμα που θυμάται ήταν την Αστυνομία που ήρθε στην κατοικία του, μέλος της οποίας άρχισε να του υποβάλει ερωτήσεις, συνέχισε στην κατάθεσή του ο 74χρονος. Μάλιστα, όπως δήλωσε, προσπάθησε να θέσει τέλος στη ζωή του. 

To Top