Βρετανία: Νοσηλεύτρια ένοχη για τη δολοφονία 7 μωρών

828

Επιχείρησε να αφαιρέσει τη ζωή ακόμη έξι βρεφών το 2015 και το 2016 – «Είμαι διαβολική, εγώ το έκανα» είχε γράψει σε σημείωμά της

Ένοχη για τη δολοφονία επτά μωρών το 2015 και το 2106, καθώς και για απόπειρα δολοφονίας ακόμη έξι βρεφών, κρίθηκε μία νοσηλεύτρια στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η 33χρονη Λούσι Λέτμπι, η οποία εργαζόταν στη μονάδα νεογνών του νοσοκομείου Countess of Chester, σκότωσε τα επτά βρέφη κάνοντας τους ένεση με αέρα.

Επιπλέον, επιχείρησε να αφαιρέσει τη ζωή ακόμη έξι βρεφών, ταΐζοντάς τα υπερβολικά ή δηλητηριάζοντάς τα με ινσουλίνη, ενώ εργαζόταν σε νυχτερινές βάρδιες.

 

Η 33χρονη με καταγωγή από το Χέρεφορντ αντιμετώπιζε 22 κατηγορίες συνολικά.

Η ίδια αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, αποδίδοντας τους θανάτους στις συνθήκες υγιεινής στο νοσοκομείο και σε έλλειψη προσωπικού.

Ωστόσο, σε χειρόγραφα σημειώματα που είχαν βρεθεί στο σπίτι της, έγραφε ότι «τα σκότωσα επίτηδες γιατί δεν είμαι αρκετά καλή για να τα φροντίζω». «Είμαι ένας φρικτός, διαβολικός άνθρωπος», έγραφε και τόνισε ότι «είμαι διαβολική, εγώ το έκανα».

Ορισμένα από τα βρέφη ήταν δίδυμα – σε μια περίπτωση δολοφόνησε και τα δύο αδέρφια. Αποπειράθηκε τρεις φορές να σκοτώσει ένα κοριτσάκι, πριν τελικά το σκοτώσει με την τέταρτη προσπάθεια.

«Την Λούσι Λέτμπι την εμπιστεύτηκαν να προστατεύει ευάλωτα βρέφη. Όσοι εργάζονταν μαζί της δεν γνώριζαν ότι ανάμεσά τους βρισκόταν μια δολοφόνος», δήλωσε η Πασκάλ Τζόουνς, δημόσιος κατήγορος από την Εισαγγελία του Στέμματος του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Έκανε ό,τι μπορούσε για να αποκρύψει τα εγκλήματά της, διαφοροποιώντας τους τρόπους με τους οποίους έβλαπτε κατ’ επανάληψη βρέφη που ήταν στη φροντίδα της», συμπλήρωσε η Τζόουνς.

Η δίκη της Λέτμπι διήρκεσε εννέα μήνες. Η ποινή της θα εκδοθεί σε μελλοντική ημερομηνία.