Θεσσαλονίκη: Αρνείται να φύγει από το σπίτι που έχασε σε πλειστηριασμό – Καταδικάστηκε για «διατάραξη οικιακής ειρήνης»

«Μου πήραν το σπίτι για 30.000 ευρώ και πέταξαν έξω την 90χρονη μάνα μου» σημειώνει

Ποινή φυλάκισης με αναστολή επιβλήθηκε σε 63χρονο άνδρα, ο οποίος αρνείται να φύγει από το σπίτι του που έχασε σε πλειστηριασμό. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του GRTimes, το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επέβαλε στον άνδρα ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή.

Ο άνδρας κρίθηκε ένοχος για «διατάραξη οικιακής ειρήνης», ενώ άσκησε έφεση η οποία είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής.

Τι καταγγέλλει ο αγοραστής

Ο αγοραστής του σπιτιού υποστηρίζει πως αγόρασε νόμιμα το σπίτι μέσω πλειστηριασμού. «Έχει γίνει έξωση, αλλά ο κατηγορούμενος συνεχίζει να μένει μέσα. Είναι η δεύτερή του κατοικία. Έχει καρφώσει την πόρτα. Λέει: “Είναι δικό μου, δεν πρόκειται να μου το πάρεις”», σημειώνει.

Ο άνδρας αρνείται να εγκαταλείψει το σπίτι που έχασε στον πλειστηριασμό και σύμφωνα με τον αγοραστή σπάει τις κλειδαριές, ενώ κάποια στιγμή πιάστηκαν και στα χέρια. «Την μια φορά έσπασε τις κλειδαριές, την άλλη το παράθυρο του μπάνιου και μπήκε μέσα… Μετά, ήρθαμε στα χέρια, μου προκάλεσε εκδορές. Έχω υποβάλει 11 μηνύσεις» ανέφερε η μάρτυρας.

«Μου πήραν το σπίτι για 30.000 ευρώ και πέταξαν έξω την 90χρονη μάνα μου»

Κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος σημείωσε ότι αγόρασε το σπίτι 80.000 ευρώ, με δάνειο που λόγω της κρίσης δεν μπόρεσε να αποπληρώσει στην τράπεζα.

«Μου το πήραν για 30.000 ευρώ. Μένει η μάνα μου μέσα, η οποία είναι 90 χρονών και είναι η πρώτη της κατοικία. Έκανα ανακοπή και τους είπα να περιμένουν το δικαστήριο. Στις 15 Ιουλίου έκαναν έξωση στη μάνα μου. Την πέταξαν σαν σκουπίδι. Τουλάχιστον μπορούσαν να περιμένουν ένα μήνα, να γίνει το δικαστήριο. Η μητέρα μου παθαίνει κρίσεις δεν μπορεί να φύγει από αυτό το σπίτι. Έχει μάθει εκεί. Εγώ έχω δικό μου σπίτι. Ο πλειστηριασμός είναι παράνομος, δεν μπορούν με ένα χαρτί να μας πετάξουν έξω».

Μετά την ανακοίνωση της καταδικαστικής απόφασης ο 62χρονος ανέφερε ότι: «Αύριο θα με έχετε πάλι εδώ… Έμαθα ότι πάλι με ψάχνει η αστυνομία».

To Top