Οχάιο: Καταδίκη 19χρονης που σκότωσε το αγόρι της και τον φίλο του με μετωπική σε τοίχο

Σε φυλάκιση από 15 χρόνια έως ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε η 19χρονη Μακένζι Σιρίλλα, από το Οχάιο, για ένα εσκεμμένο δυστύχημα που κόστισε τη ζωή στο αγόρι της και τον φίλο του.

Η Σιρίλλα κρίθηκε ένοχη για πολλαπλές κατηγορίες δολοφονίας του Ντόμινικ Ρούσο, 20 ετών, και τον Ντέιβιον Φλάναγκαν, 19 ετών, το 2022.

«Λυπάμαι βαθύτατα. Ελπίζω μια μέρα να καταλάβετε ότι δεν θα άφηνα ποτέ να συμβεί αυτό ή να το κάνω επίτηδες», δήλωσε συντετριμμένη η 19χρονη, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

piter_stano_komision.jpg
H 19χρονη με τον 20χρονο Ντομινίκ Ρούσο/ Screen capture

Σύμφωνα με την Independent στη δίκη ακούστηκε ότι οι πράξεις της ήταν σκόπιμες – και ότι μετά το μοιραίο δυστύχημα προσπάθησε να βρει δουλειά ως μοντέλο, πήγε σε συναυλία σε αναπηρικό καροτσάκι ενώ ρώτησε την αστυνομία: «Δεν μπορείτε απλά να μου αφαιρέσετε το δίπλωμα για 10 χρόνια ή κάτι τέτοιο;»

«Ηταν φόνος»

Η δικαστής Νάνσι Μάργκαρετ Ρούσο του Common Pleas Court της κομητείας Cuyahoga, η οποία διεξήγαγε τη δίκη χωρίς ενόρκους, δήλωσε: «Είχε μια αποστολή και την εκτέλεσε με ακρίβεια. Η απόφαση ήταν ο θάνατος. Οι ενέργειές της ήταν ελεγχόμενες, μεθοδικές και σκόπιμες. Δεν ήταν απερίσκεπτη οδήγηση. Ήταν φόνος».

Παρόλα αυτά, μετά το δυστύχημα, οι γιατροί δήλωσαν ότι η Σιρίλλα εξέφρασε «θλίψη, ενοχή και ντροπή» για το δυστύχημα, με τους εισαγγελείς να λένε ότι είχε επιδείξει «συνείδηση ενοχής».

Οι δικηγόροι της υποστήριξαν ότι το να αισθάνεται άσχημα μετά από ένα θανατηφόρο δυστύχημα δεν καθιστά τον οδηγό δολοφόνο και δήλωσαν ότι οι εισαγγελείς δεν είχαν αποδείξει ότι δεν είχε απλώς χάσει τον έλεγχο ενώ οδηγούσε απερίσκεπτα. Θα μπορεί να αποφυλακιστεί υπό όρους σε 15 χρόνια.

To Top