Πήλιο: Χτύπησε την κόρη του όταν της είπε να κάνει δουλειές στο σπίτι και εκείνη αρνήθηκε

 

Στα Δικαστήρια έφτασε η υπόθεση ενός 77χρονου που μάλωσε με την 45χρονη αμερικανίδα κόρη του, όταν ενώ επέστρεψε από διακοπές στα ελληνικά νησιά, της είπε να καθαρίσει το δωμάτιό της. Η αλλοδαπή τον κατήγγειλε ότι την χτύπησε, πετώντας τις τσάντες με τα πράγματά της, δεν της έδινε το αυτοκίνητο για να φύγει από το σπίτι και κατέθεσε μήνυση σε βάρος του. Ο ηλικιωμένος συνελήφθη και χθες στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 μηνών με αναστολή και δικαίωμα έφεσης.

Το επεισόδιο έγινε την περασμένη εβδομάδα σε ορεινό χωριό του Δήμου Ν. Πηλίου, όπου ο 77χρονος συνταξιούχος πιλότος της Πολιτικής Αεροπορίας (έκανε το δρομολόγιο υπερατλαντικές πτήσεις στην Ολυμπιακή Αεροπορία) έχει εξοχικό σπίτι και κάθε καλοκαίρι φιλοξενεί την κόρη και τον γιο του που ζουν στην Αμερική με την πρώην σύζυγό του.
Η 45χρονη κατέθεσε ως μάρτυρας, με δικηγόρο να εκτελεί χρέη διερμηνέα, ότι μένει με τον πατέρα της στο σπίτι του, ήρθε εδώ και έναν μήνα στην Ελλάδα, πήγε 2 εβδομάδες διακοπές και επέστρεψε στο σπίτι. Όταν επέστρεψε από τις διακοπές ο πατέρας της, της ζήτησε να κάνει δουλειές στο σπίτι, η ίδια είπε ότι ήθελε να φύγει, αλλά δεν της έδινε τα κλειδιά του αυτοκινήτου, την έσπρωξε, με αποτέλεσμα να πέσει, την κλωτσούσε, τη χτύπησε στο κεφάλι και στη συνέχεια της πέταξε τις τσάντες με τα πράγματά της, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει στο σώμα. Η ίδια είπε ότι πήγε στο Νοσοκομείο και έμεινε μερικές ώρες για να την εξετάσουν οι γιατροί.

Ο κατηγορούμενος από την πλευρά του δήλωσε ότι περίμενε την κόρη του να επιστρέψει από τις διακοπές, είχε μαγειρέψει, της έπλυνε τα σεντόνια και τις πετσέτες και της ζήτησε να συμμαζέψει το δωμάτιό της. Τότε η 45χρονη έβριζε, φώναζε, τον έσπρωχνε και τον κλωτσούσε, ζητώντας τα κλειδιά του αυτοκινήτου για να φύγει από το σπίτι. Όσο περνούσε η ώρα είπε ότι γινόταν πιο βίαιη, ο ίδιος βγήκε από το σπίτι για να ηρεμήσουν τα πράγματα και να βεβαιωθεί ότι η κόρη του δεν θα έπαινε το αυτοκίνητο, γιατί στην κατάσταση που ήταν δεν ήταν σε θέση να οδηγήσει, θα μπορούσε να κάνει κακό στον εαυτό της ή να προκαλέσει ατύχημα. Όπως είπε η γυναίκα είναι βίαιη στον χαρακτήρα και αλλοπρόσαλλη, κάτι για το οποίο τον ενημέρωσε εδώ και χρόνια και η πρώην σύζυγός του που ζει στην Αμερική.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι χτύπησε την κόρη του και είπε ότι παραπάτησε, έχασε την ισορροπία της και έπεσε στο τοίχο. Επίσης είπε ότι προ μερικών χρόνων ήρθε στην Ελλάδα και έμεινε έξι μήνες μαζί του, χωρίς να υπάρχουν προβλήματα, ενώ φεύγοντας της έδωσε 5000 $ για να καλύψει τα έξοδα επιστροφής της και τόνισε ότι την αγαπάει και ενδιαφέρεται γι’ αυτή.

Ωστόσο παραδέχτηκε ότι όταν η γυναίκα του ζήτησε να φύγει συμφώνησε και τις πέταξε στα πόδια τις τσάντες με τα πράγματά της για να το κάνει, ενώ ερωτηθείς σχετικά, κατέθεσε ότι δεν είναι σίγουρος αν η γυναίκα πάσχει από ψυχική διαταραχή.

Το Δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία από επικίνδυνη σε απλή ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, γιατί από τα ιατρικά πιστοποιητικά δεν προέκυψε σοβαρός τραυματισμός, ενώ ο 77χρονος κρίθηκε ένοχος και για ενδοοικογενειακή απειλή και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 μηνών με αναστολή και δικαίωμα έφεσης.

To Top