Έγκλημα στα Μεσκλά Χανίων: Ισόβια ξανά στον Νορβηγό που κατηγορείται για την στυγερή δολοφονία της συντρόφου του

208

Στην απολογία του ο Νορβηγός ζήτησε συγνώμη για ότι έκανε, επαναλαμβάνοντας μετ’ επιτάσεως, ότι δεν θυμάται τίποτα απ’ ότι έγινε τη μοιραία νύχτα.

Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό κρίθηκε ο Νορβηγός για το έγκλημα στα Μεσκλά Χανίων, για τη δολοφονία δηλαδή της 54χρονης συντρόφου του, τον Ιανουάριο του 2021.

Με ομόφωνη απόφαση το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Κρήτης αποφάσισε να παραμείνει η ποινή, που είχε επιβληθεί πρωτόδικα στον 50χρονο, χωρίς να του αναγνωριστεί κάποιο ελαφρυντικό.

Στην απολογία του ο Νορβηγός ζήτησε συγνώμη για ότι έκανε, επαναλαμβάνοντας μετ’ επιτάσεως, ότι δεν θυμάται τίποτα απ’ ότι έγινε τη μοιραία νύχτα.

Πρωτόδικα, τον Απρίλιο του 2022, ο 50χρονος σήμερα Νορβηγός είχε καταδικαστεί από το μεικτό ορκωτό δικαστήριο Ρεθύμνου με ποινή ισόβιας κάθειρξης και ενός έτους. Το Δικαστήριο τον είχε κρίνει ομόφωνα ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με τις καταθέσεις του εν διαστάσει συζύγου της 54χρονης και του γιου της από προηγούμενο γάμο.

Έγκλημα στα Μεσκλά Χανίων: Η κατάθεση του πρώην συζύγου της

Ειδικότερα, στην κατάθεσή του ο πρώην σύζυγός της με τον οποίο βρισκόταν σε διάσταση εξήγησε πως η 54χρονη είχε εγκαταλείψει το σπίτι το 2019 για να συγκατοικήσει με τον Νορβηγό την περίοδο μάλιστα που εκείνος έμενε με τα δύο ανήλικα παιδιά τους.

Έγκλημα στα Μεσκλά Χανίων

zarpanews.gr

«Μου έλεγε, αυτός όταν πίνει σκοτώνει άνθρωπο» αποκάλυψε ο πρώην σύζυγός της αναφερόμενος στα όσα του είχε πει η άτυχη γυναίκα για τον Νορβηγό. Όπως τόνισε, εκείνη είχε προσπαθήσει να τον εγκαταλείψει και για έναν μήνα είχε επιστρέψει στο σπίτι της. «Την παρακαλούσα να μην επιστρέψει σε αυτόν. Ήταν νοικοκυρά και πολύ εργατική. Ήταν οικονομικά ανεξάρτητη.

Της έλεγα “τί του βρήκες;” Απλά χαμογελούσε. Της έλεγα πώς το ανέχεσαι εσύ που είσαι τσαμπουκάς να σου φέρεται έτσι; Και μου λέει εμένα δεν μπορεί κανείς να μου σηκώσει μπόι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως η 54χρονη το μοιραίο βράδυ του είχε τηλεφωνήσει για να την παραλάβει όμως στη συνέχεια ο Νορβηγός τον έπεισε ότι η γυναίκα βρισκόταν εκτός κινδύνου. Όπως αποκάλυψε τον είχε πάρει τηλέφωνο εκείνο το βράδυ και του φώναξε: «Έλα να με πάρεις, κρατάει μαχαίρι». Ωστόσο, ο σύντροφός της του εγγυήθηκε ότι δεν θα κάνει τίποτα κι ότι θα αφήσει το μαχαίρι και πως θα την αφήσει να φύγει από το σπίτι επιτρέποντάς της να επιστρέψει στα Μεσκλά.

«Έστελνε sms ότι είναι καλά»

Η δίκη συνεχίστηκε με την κατάθεση του μεγαλύτερου γιου από τον πρώτο γάμο: «Όταν μου είπε ότι θα φύγει τσακωθήκαμε άσχημα και δεν ξαναμιλήσαμε. Δεν με πείραζε η σχέση αλλά ότι θα έφευγε και θα άφηνε τα παιδιά».

Για τον χαρακτήρα της τόνισε πως ήταν δυναμική: «Δεν πίστευα ότι η μητέρα μου θα κάτσει να φάει ξύλο από κανέναν» τόνισε ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον τρόπο με τον οποίο ο Νορβηγός επιχείρησε να ξεφύγει στέλνοντας παραπλανητικά sms.

«Μας έστελνε μηνύματα από το δικό της messenger “μην ανησυχείτε θα πάμε εκδρομή στα Μάταλα, δεν θα έρθω στην γιορτή”», συμπλήρωσε ο γιος στην κατάθεσή του.