Ο ίδιος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, καθώς φέρεται να ζει πλέον στο εξωτερικό, ενώ εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο.

Για μία από τις πιο πολύκροτες οικογενειακές αντιδικίες που κατέληξαν στις δικαστικές αίθουσες, απεφάνθη σήμερα Τρίτη η Δικαιοσύνη καθώς καταδικάστηκε  ο ψυχίατρος που καταδίωξε με αυτοκίνητο την εν διαστάσει σύζυγό του και τα ανήλικα παιδιά τους το 2016. Η υπόθεση τότε είχε προκαλέσει σάλο όχι μόνο στην τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης αλλά στο σύνολο της κοινής γνώμης

Συγκεκριμένα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχο τον ψυχίατρο για ενδοοικογενειακή απειλή και τον απάλλαξε -λόγω αμφιβολιών- για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών.

Ειδικότερα ο ψυχίατρος καταδικάστηκε σε 18μηνη φυλάκιση, με 3ετή αναστολή

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η καταδίωξη ξεκίνησε από το Μελισσοχώρι και ολοκληρώθηκε στον Άγιο Παύλο, ακολουθώντας μία πορεία αρκετών χιλιομέτρων, κατά την οποία ο κατηγορούμενος παραβίασε κόκκινους σηματοδότες, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Το περιστατικό διαδραματίστηκε τον Απρίλιο του 2016 και ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο σε 3 χρόνια φυλάκιση, με αναστολή.

Καταδικάστηκε ψυχίατρος

freepik

Καταδικάστηκε ψυχίατρος: Δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ίδιος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, καθώς φέρεται να ζει πλέον στο εξωτερικό, ενώ εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο.

«Φοβόμουν ότι θα μου απαγάγει τα παιδιά και θα μου κάνει κακό» είπε, μεταξύ άλλων, στην κατάθεσή της η πρώην σύζυγός του, η οποία είχε καταστεί κι αυτή κατηγορούμενη για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και αθωώθηκε στο προηγούμενο δικαστήριο.

To Top