Θεσσαλονίκη: Ο κλέφτης ήταν… ο γείτονας – Τι είπε ο δράστης στο δικαστήριο

52
466820780

Εκτός από χρήματα ο δράστης έκλεψε και κοσμήματα, ακόμη και τους βαφτιστικούς σταυρούς των παιδιών των γειτόνων του

Πάντα να ενεργείς με τέτοιο τρόπο ώστε η αγάπη του γείτονά σου να είναι εξασφαλισμένη” έλεγε ο Ρωμαίος ρήτορας Κοϊντιλιανός. Μόνο που όταν ανακαλύπτεις ότι ο κλέφτης που μπήκε στο σπίτι σου ήταν ο γείτονας, τότε τα πράγματα κάνουν την εξίσωση δύσκολη.

Αυτό έπαθαν  δύο γυναίκες -ένοικοι πολυκατοικίας στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης- όταν πληροφορήθηκαν ότι για τις απώλειες πολύτιμων αντικειμένων από τα διαμερίσματά τους ευθύνεται ένας άνθρωπος της διπλανής πόρτας και συγκεκριμένα ο 43χρονος γείτονας τους.

Σύμφωνα με το grtimes.gr o 43χρονος δικάστηκε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο όπου ομολόγησε τις πράξεις του.

Κρίθηκε ένοχος για τις τρείς κλοπές και τη μια απόπειρα κλοπής οι οποίες πραγματοποιήθηκαν τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο, μέσα στην πολυκατοικία. Το δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο συνολική ποινή φυλάκισης 18 μηνών, με τριετή αναστολή και έτσι αφέθηκε ελεύθερος.

Ο κλέφτης ήταν ο γείτονας

freepik

Ο κλέφτης ήταν ο γείτονας: Εκτός από χρήματα ο δράστης έκλεψε και κοσμήματα, ακόμη και τους βαφτιστικούς σταυρούς των παιδιών των γειτόνων του

«Μένω στον 4ο όροφο. Διαπίστωσα ότι μου έκλεψαν τα χρυσαφικά, τους σταυρούς των παιδιών. Από την αστυνομία μου είπαν ότι ταυτοποιήθηκαν τα αποτυπώματά του. Τη μία φορά μπήκε το καλοκαίρι όταν λείπαμε και την άλλη στις 11 Σεπτεμβρίου επιχείρησε να εισέλθει ενώ μέσα στο σπίτι ήταν η κόρη μου», κατέθεσε η πρώτη παθούσα.

«Εγώ μένω στον 2ο όροφο και ο κατηγορούμενος μένει στον 3ο. Τον Ιούλιο έλειπα ένα Σαββατοκύριακο και όταν επέστρεψα, τη Δευτέρα, είδα ότι το σπίτι ήταν ανακατεμένο και είχε μετακινηθεί ένα κουτί. Από μέσα έλειπαν 300 ευρώ, τα χρήματα από το ταμείο της πολυκατοικίας.

Μετά διαπίστωσα ότι έλειπαν και χρυσά σκουλαρίκια και δακτυλίδια. Τον Σεπτέμβριο απουσίασα για λίγο από το σπίτι και μετά διαπίστωσα ότι έλειπαν από το πορτοφόλι 43 ευρώ. Ίχνη διάρρηξης δεν υπήρχαν πουθενά. Έμπαινε είτε με αντικλείδι, είτε χρησιμοποιώντας μια κάρτα ή μια ταυτότητα γιατί εγώ δεν κλείδωνα, τραβούσα μόνο την πόρτα. Από την αστυνομία μου είπαν «πρέπει να είναι ο ίδιος» γιατί οι κλοπές έγιναν το ίδιο χρονικό διάστημα που έλειπε και η άλλη κοπέλα» κατέθεσε η γειτόνισσα του 2ου ορόφου.

Ο κλέφτης ήταν ο γείτονας: Τι είπε στην απολογία του ο δράστης

Στην αρχή της απολογίας του, ο 43χρονος ανέφερε ότι αποδέχεται και τα τέσσερα περιστατικά.

«Είμαι χρήστης ναρκωτικών ουσιών εδώ και 20 χρόνια. Γι’ αυτό το έκανα. Τώρα περιμένω να με πάρουν σε πρόγραμμα απεξάρτησης. Έμπαινα στα δύο διαμερίσματα για να κλέψω χρήματα και να πάρω τις δόσεις μου. Κάνω χρήση ηρωίνης, κοκαΐνης και κάνναβης. Πριν ένα χρόνο εργαζόμουν ως ταξιτζής, τώρα βιοπορίζομαι από τον πατέρα μου. Μπήκα από τις πόρτες και μια φορά από το παράθυρο. Το παραβίασα καθώς ήταν σε ανάκληση. Είχα πάρει χάπια και ηρωίνη» ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος.

Πρόσθεσε ακόμη: «Τα κλοπιμαία έχουν πωληθεί. Πρέπει να επανορθώσω, αλλά δεν ξέρω με ποιον τρόπο. Ντρέπομαι να δω τον πατέρα μου στα μάτια, ήταν “οικογενειακή” η πολυκατοικλια. Ζητώ την επιείκεια σας, για να μπορέσω να σταματήσω τη χρήση γιατί έχει φτάσει στο απροχώρητο. Θέλω να σταθώ στα πόδια μου και να επανορθώσω».