Καταδίκη με ελαφρυντικό 45χρονου που παρέλαβε δέμα με 2,1 κιλά κάνναβης

68
Δαμιανός Αθανασίου

Ποινή κάθειρξης 6 ετών και 2 μηνών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα υπό τον περιοριστικό όρο της εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του επέβαλε χθες το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε έναν 45χρονο κάτοικο Παστίδας, με καταγωγή από την Αθήνα, που ενεπλάκη μαζί με έναν 29χρονο Αλβανό, κάτοικο Αθηνών, άγνωστης διαμονής, που καταζητείται, σε διακίνηση μεγάλης ποσότητας κάνναβης στο νησί της Ρόδου.
Το δικαστήριο του αναγνώρισε ελαφρυντικό.
Το πρωί της 20ής Δεκεμβρίου 2018 εμφανίστηκε στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών μια ημεδαπή η οποία ανέφερε στους αστυνομικούς ότι την προηγούμενη ημέρα επικοινώνησε μαζί της ο 29χρονος Αλβανός και της ζήτησε να παραλάβει ένα δέμα από μεταφορική εταιρεία το οποίο θα παρέδιδε καθ’ υπόδειξή του σε άγνωστο άτομο.
Η γυναίκα υποπτεύθηκε το παράνομο της συναλλαγής και συνεργάστηκε με τους αστυνομικούς. Επικοινώνησε με τον 29χρονο οποίος την ενημέρωσε ότι το δέμα βρισκόταν σε μεταφορική εταιρεία στ’ Ασγούρου. Οι αστυνομικοί το εντόπισαν και βρήκαν εντός χαρτόκουτας μια πλαστική συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 2.155 γραμμαρίων.
Ακολούθως η γυναίκα πήρε οδηγίες από τον Αλβανό για να παραδώσει το δέμα σε άτομο που θα την προσέγγιζε στο πάρκινγκ σούπερ μάρκετ επί της Εθνικής οδού Ρόδου-Λίνδου.
Την στιγμή που ο 45χρονος ημεδαπός παρελάμβανε το δέμα και το τοποθετούσε σε μοτοσυκλέτα, συνελήφθη.
Κατά την σύλληψή του φέρεται να προέβαλε αντίσταση, προσπαθώντας να απωθήσει τους αστυνομικούς, χτυπώντας έναν αστυνομικό στο πρόσωπο και ρίχνοντάς τον μαζί του στο έδαφος.
Σε έρευνα που του έγινε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και δύο κάρτες sim, ενώ στην οικία του δεν βρέθηκε κάτι.
Σημειώνεται ότι ο 29χρονος έχει απασχολήσει το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και τον Αύγουστο του 2018 σε υπόθεση διακίνησης κοκαΐνης.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Στέλιος Κιουρτζής.