Ρόδος: Ποινή κάθειρξης 8 ετών για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης σε 44χρονο

Ποινή κάθειρξης 8 ετών επέβαλε προχθές (21/9) το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων σε έναν 44χρονο κάτοικο Μαλώνας Ρόδου, έγγαμο, πατέρα ενός παιδιού, που κρίθηκε ένοχος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 12 ετών και 6 μηνών και χρηματική ποινή ύψους 50.300 ευρώ.
Τον Σεπτέμβριο του 2016 εντοπίστηκε επιμελώς περιφραγμένη φυτεία κάνναβης ανεπτυγμένη σε δύσβατο σημείο μεταξύ Αρχαγγέλου και Μαλώνας, αποτελούμενη από 16 φυτά που έφταναν σε ύψος τα 4 μέτρα.

Η περιοχή τέθηκε υπό διακριτική αστυνομική επιτήρηση και την 15η Σεπτεμβρίου 2016 το μεσημέρι διαπιστώθηκε η παρουσία του κατηγορούμενου στο χώρο της φυτείας, όπου και συνελήφθη επ’ αυτοφώρω τη στιγμή που προέβαινε σε καλλιεργητικές εργασίες.

Ακολούθησε επιτόπια έρευνα κατά την οποία βρέθηκαν:

  • 16 δενδρύλλια κάνναβης, σε φάση πλήρους ανάπτυξης και ανθοφορίας
  •  12 αποξηραμένα δενδρύλλια κάνναβης
  • Αποξηραμένα φυτικά αποσπάσματα δενδρυλλίων κάνναβης βάρους 1 κιλού και 860 γραμμαρίων
  • Καλλιεργητικός εξοπλισμός που περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, κηπουρικά εργαλεία, λίπασμα, προστατευτικό πλέγμα, σωλήνες ποτίσματος, πλαστικά δοχεία μεταφοράς νερού – ψεκασμού και δοσομετρητές

Επιπλέον σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο και το σπίτι του βρέθηκαν:

  • Μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης
  • Μαχαίρι με λάμα μήκους 10 εκατοστών
  • Πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος
  • Κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα, μαζί με 42 φυσίγγια

Απολογούμενος ο κατηγορούμενος δήλωσε εξαρτημένος από την κάνναβη και πρώην χρήστης ηρωίνης. Ισχυρίστηκε συγκεκριμένα ότι κάνει χρήση κάνναβης από 15 ετών κι ότι χρησιμοποιούσε τα ναρκωτικά για να ανακουφίζεται από τους πόνους που είχε στο πόδι μετά από τραυματισμό του σε τροχαίο αλλά και κατάθλιψης από την οποία έπασχε.

Κατέθεσε ακόμη ότι ενώ ήταν προσωρινά κρατούμενος στις δικαστικές φυλακές εντάχθηκε σε πρόγραμμα αποκατάστασης από τα ναρκωτικά το οποίο και παρακολουθεί ανελλιπώς.

Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Bασίλης Καβουριού.

To Top