Τριπλή καταδίκη 37χρονου για ληστείες στη Ρόδο

66
Δαμιανός Αθανασίου

Σε τρεις υποθέσεις ληστείας καταδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου ένας 37χρονος ημεδαπός υπότροπος σε αδικήματα του είδους.
Πιο συγκεκριμένα, το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου του επέβαλε:
-Ποινή κάθειρξης 7 ετών και 8 μηνών σε υπόθεση για την οποία κατηγορείται για ληστεία κατά συρροή, κλοπή κατ’ εξακολούθηση, κατοχή ναρκωτικών, απλή σωματική βλάβη και παράνομη οπλοφορία.
-Ποινή κάθειρξης 6 ετών και 9 μηνών σε υπόθεση για την οποία είναι κατηγορούμενος για ληστεία κατ’ εξακολούθηση, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία, σωματική βλάβη και κατοχή ναρκωτικών.
-Ποινή κάθειρξης 5 ετών και 7 μηνών σε υπόθεση για την οποία είναι κατηγορούμενος για ληστεία, παράνομη οπλοφορία και απλή σωματική βλάβη.
Συνελήφθη την 20ή Απριλίου 2020 το πρωί διότι με τη χρήση βίας αφαίρεσε από 53χρονο ημεδαπό χρήματα, κουπόνια σίτισης και 5 φαρμακευτικά ναρκωτικά σκευάσματα.
Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 21 ναρκωτικά δισκία.
Την 18η Απριλίου 2020 καταγγέλθηκε προφορικά στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου από έναν 53χρονο ότι ο κατηγορούμενος με την χρήση σουγιά και σωματικής βίας του αφαίρεσε 22 ευρώ, 5 χάπια “Stedon” και κουπόνια σίτισης αξίας 100 ευρώ. Επιπλέον, υποστήριξε ότι την 20ή Απριλίου 2020 με την χρήση βίας του αφαίρεσε και το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον κατηγορούμενο το πρωί της 20ής Απριλίου 2020 στο παλαιό νοσοκομείο και τον συνέλαβαν.
Στην κατοχή του βρέθηκαν 9 χάπια “Stedon”, 8 “Χanax” και 4 “Siranalen”.
Eξεταζόμενος αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται.
Ο κατηγορούμενος φέρεται παραπέρα την 13η και 14η Απριλίου 2020 με την χρήση βίας να αφαίρεσε από δύο ημεδαπούς το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ και 10 κουτιά που περιείχαν συνταγογραφημένα ναρκωτικά σκευάσματα. Επιπρόσθετα, κατά την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο δράστης στο χρονικό διάστημα από 2 έως 12 Απριλίου 2020 αφαίρεσε 3 δίκυκλα οχήματα από σημεία στην πόλη της Ρόδου.
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 70 ναρκωτικά δισκία και μια ειδική ιατρική συνταγή με στοιχεία άλλου προσώπου.
Πιο συγκεκριμένα, την 14η Απριλίου 2020 καταγγέλθηκε από έναν ημεδαπό ότι την ίδια ημέρα και κατά τις πρωινές ώρες, ενώ βρισκόταν επί της οδού Ερυθρού Σταυρού και συγκεκριμένα σε δωμάτιο στο εγκαταλελειμμένο κτήριο του παλαιού νοσοκομείου Ρόδου, εισήλθε σ’ αυτό ο κατηγορούμενος και με την χρήση σωματικής βίας, χτυπώντας τον με γροθιές στα πλευρά του, τον εξανάγκασε να του παραδώσει το χρηματικό ποσό των 10 ευρώ, 4 κουτιά «Hipnosedon», 2 κουτιά «Χanax» και 4 κουτιά «Stedon».
Ακόμη, την ίδια ημέρα έτερος ημεδαπός κατήγγειλε ότι ενώ βρισκόταν μαζί με τον ανωτέρω στον ίδιο ως άνω χώρο, ο κατηγορούμενος κραδαίνοντας μαχαίρι απείλησε τον πρώτο, να του παραδώσει ό,τι είχε στην κατοχή του και με την χρήση σωματικής βίας, χτυπώντας τον με τα χέρια στο πρόσωπο, τον έριξε στο έδαφος και του αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ.
Το πρώτο θύμα κατάφερε να του αρπάξει το μαχαίρι και ο κατηγορούμενος τράπηκε σε φυγή.
Κατόπιν αναζητήσεων των αστυνομικών, την 15η Απριλίου 2020 το πρωί, ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε στην οδό Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και συνελήφθη.
Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι ο ίδιος κατηγορούμενος την 12η ή 13η Απριλίου αφαίρεσε μια μοτοσυκλέτα που ήταν σταθμευμένη στον οδό Πίνδου και την ίδια ημέρα ακόμη μία από την οδό Παπαλουκά.
Κατά το χρονικό διάστημα από 18:00′ ώρα της 2ας Απριλίου 2020 έως την 06:00′ ώρα της 3ης Απριλίου 2020 αφαίρεσε ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο στην οδό Χίου.
Εξεταζόμενος δεν αποδέχτηκε τις αποδιδόμενες σ’ αυτόν κατηγορίες.

Στην τρίτη υπόθεση φέρεται να επιτέθηκε σε έναν ημεδαπό, να τον χτύπησε και να τον εξανάγκασε να του παραδώσει 90 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και ναρκωτικά χάπια την 2α Φεβρουαρίου 2021.