Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό ο δάσκαλος για αποπλάνηση της πρώην μαθήτριάς του – Η ποινή που του επιβλήθηκε

24

Στην απολογία του, ανακάλεσε την ομολογία του και αρνήθηκε τα πάντα δηλώνοντας θύμα σκευωρίας και υποστηρίζοντας ότι το μόνο του σφάλμα είναι ότι είναι ένας ρομαντικός δάσκαλος.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ευβοίας κάθισε δάσκαλος που κατηγορείται για αποπλάνηση ανήλικης μαθήτριας, σε δημοτικό σχολείο της Ερέτριας, πριν από 3,5 χρόνια.

Από το Δικαστήριο κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 12 ετών, χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικών.

Οι κατηγορίες που του αποδίδονται είναι η κατ’ εξακολούθηση γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που είχε συμπληρώσει τα 12 όχι όμως και τα 14 έτη καθώς και για πορνογραφία ανηλίκου με τη μορφή της προμήθειας και της κατοχής φωτογραφικού υλικού.

Σύμφωνα με το eviathema.gr, μετά την καταδικαστική απόφαση ο συνήγορος της οικογένειας της ανήλικης, η οποία σήμερα έχει ενηλικιωθεί, Γιάννης Καλαβρής δήλωσε ότι η απόφαση αυτή αποτελεί μια νομική δικαίωση για την οικογένεια και ιδίως για την εντολέα του.

Δάσκαλος κατηγορείται για αποπλάνηση μαθήτριας: Το χρονικό

Ο δάσκαλος εκμεταλλευόμενος τη θέση του δασκάλου και υποδιευθυντή του 1ου δημοτικού σχολείου Ερέτριας, αποπλανούσε μαθήτριατην οποία γνώριζε από όταν εκείνη ήταν μαθήτριά του στο δημοτικό σχολείο.

Δάσκαλος κατηγορείται για αποπλάνηση μαθήτριας

Pixabay

Έπειτα από καταγγελία καθηγήτριας της περιοχής, το Τμήμα Ασφάλεια Χαλκίδος προχώρησε στη σύλληψή του, κατά την οποία ομολόγησε την ερωτική σχέση με τη μαθήτρια. Οι αστυνομικοί μάλιστα κατάφεραν να συλλέξουν εκατοντάδες φωτογραφίες και μηνύματα από το κινητό του δασκάλου, στις οποίες φαινόταν να είναι σε περιπτύξεις με το παιδί.

Συγκεκριμένα ανάμεσα στα μηνύματα την ρωτούσε «Πως θα ήθελες να βγάλουμε το παιδί μας όταν γεννηθεί» κ.α.

Έπειτα από τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του, τη δικογραφία συμπλήρωσαν 2 επώνυμες καταγγελίες μαθητριών, σύμφωνα με τις οποίες ο κατηγορούμενος είχε αποπειραθεί στο παρελθόν να τις αποπλανήσει. Το ένα κορίτσι μάλιστα, κατέθεσε ότι την κλείδωσε μέσα σε αίθουσα του δημοτικού σχολείου, όταν είχε επισκεφθεί το σχολείο, προχωρώντας σε άσεμνες πράξεις σε βάρος της.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι κατά την ακροαματική διαδικασία ο δάσκαλος ανακάλεσε την ομολογία του και αρνήθηκε τα πάντα δηλώνοντας θύμα σκευωρίας και υποστηρίζοντας ότι το μόνο του σφάλμα είναι ότι είναι ένας ρομαντικός δάσκαλος. Όσο για τις φωτογραφίες που βρέθηκαν στο κινητό του υποστήριξε ότι κάποιος δόλιος τις «φύτεψε» για να τον ενοχοποιήσει αδίκως. Αυτός ο ισχυρισμός, εννοείται πως δεν έγινε πιστευτός από το δικαστήριο και προκάλεσε τον έντονο εκνευρισμό του προεδρείου όπως επίσης και η δήλωση του δικηγόρου του ότι «Τα παιδιά πλέον προκαλούν αντιδράσεις αναβιβάζοντας προκλητικές φωτογραφίες στα Social Media».

Τελευταίο του χαρτί ήταν η ανήλικη. «Ο Θεός να την συγχωρέσει για αυτό που μου έκανε» είπε, κατηγορώντας το παιδί και προκαλώντας την παγωμάρα όλων. Τη μαθήτρια κατηγόρησε έντονα και η σύντροφος του καταδικασθέντοςη οποία τον υποστήριζε σθεναρά σε όλη τη διαδικασία.

Κλήθηκαν ως μάρτυρες εκτός των άλλων ένας πρώην στρατιωτικός και η γυναίκα του, που όπως δηλώνουν πριν από χρόνια ο συγκεκριμένος δάσκαλος είχε μαθητή το παιδί τους και ότι επρόκειτο για έναν εξαιρετικά ηθικό άνθρωπο όπως επίσης, ένας ακόμη μάρτυρας ο οποίος υποστήριξε πως οι φωτογραφίες που βρέθηκαν ήταν πλαστές ενώ για να στηρίξει την δήλωσή του ανέφερε ότι «Στην αποφοίτηση του παιδιού του, δεν παρευρέθηκε κάποιος συγγενής και για να μην στεναχωρηθεί προσθέσαμε με Photoshop τον ίδιο».