Δολοφονία καρδιολόγου στο Ηράκλειο: “Έσπασαν” τα ισόβια για τη χήρα – Ομόφωνα ένοχος ο 42χρονος

Η 43χρονη κρίθηκε ένοχη, κατά πλειοψηφία, για συνέργεια στην ανθρωποκτονία του 62χρονου καρδιολόγου, και της επιβλήθηκε κάθειρξη 15 ετών.

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε ο 42χρονος πρώην αστυνομικός και πρώην εραστής της χήρας, και του επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη (συν ποινή φυλάκισης 4 ετών και 6 μηνών και η χρηματική ποινή των 1.800 ευρώ για παραβάσεις περί όπλων), για τη δολοφονία του 62χρονου καρδιολόγου στο Ηράκλειο.

Η κατηγορία που του αποδίδεται είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Όσον αφορά την 43χρονη χήρα, κρίθηκε ένοχη, κατά πλειοψηφία, για συνέργεια στην ανθρωποκτονία του 62χρονου καρδιολόγου, και της επιβλήθηκε κάθειρξη 15 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραψε το dikastiko.gr, η Εισαγγελέας της Έδρας είχε προτείνει να κηρυχθεί ένοχη η 43χρονη όπως πρωτόδικα, πρόταση η οποία τελικά δεν υιοθετήθηκε από την Έδρα.

Σύμφωνα με το neakriti.grεπειδή η καταδικασθείσα έχει εκτίσει σημαντικό μέρος της ποινής της, θεωρείται πιθανό – ανάλογα με τα μεροκάματα που έχει κάνει στη φυλακή – να αποφυλακιστεί μέσα στο επόμενο διάστημα.

Η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης σκόρπισε χαρά στην πλευρά της 43χρονης, η οποία εξαρχής ισχυριζόταν ότι επ’ ουδενί δεν γνώριζε ότι ο πρώην εραστής της σκόπευε να σκοτώσει τον σύζυγό της.

 

Δολοφονία καρδιολόγου στο Ηράκλειο

neakriti.gr

 

Καταπέλτης η Εισαγγελέας

Η εισαγγελέας, στην αγόρευσή της, πρότεινε, όπως και πρωτόδικα, να κριθούν ένοχοι οι δύο κατηγορούμενοι, τονίζοντας ότι η ηθική αυτουργία που – με βάση το κατηγορητήριο – αποδίδεται στην χήρα του καρδιολόγου είναι δύσκολο να αποδειχθεί ως αδίκημα γιατι “πάντα ο ηθικός αυτουργός κινείται στο παρασκήνιο και ποτέ, μα ποτέ στο προσκήνιο”.

Στη συνέχεια, η Εισαγγελέας, υποστήριξε ότι “στην ηθική αυτουργία ένα κρίσιμο στοιχείο είναι το κίνητρο. Και μπορεί η 43χρονη κατηγορούμενη να αρνείται, μετ’ επιτάσεως, όλα όσα της αποδίδονται, ωστόσο, η σύζυγος του καρδιολόγου ήταν εκείνη που ήθελε την εξόντωση του άντρα της και “έχοντας συναισθηματικό και οικονομικό κίνητρο”, ήταν αυτή που προκάλεσε στον εραστή της την απόφαση να τον δολοφονήσει”.

“Τα κίνητρα αυτά δεν ήταν δικά του αλλά δικά της κίνητρα” τόνισε χαρακτηριστικά.

Γιατί δεν τον χώριζε;” συνέχισε στην αγόρευσή της η εισαγγελέας, αναφέροντας ότι “ο γιατρός ήταν περίπου σύμφωνος με αυτό”. Κατά την κρίση της η γυναίκα θα μπορούσε να χωρίσει, όμως δεν θα είχε την οικονομική στήριξη που απολάμβανε και αυτό δεν θα μπορούσε να το απαρνηθεί”, συνέχισε η εισαγγελέας.

Δολοφονία καρδιολόγου στο Ηράκλειο: “Και οι δύο κατηγορούμενοι ψεύδονται με την ευκολία του αέρα που αναπνέουν”, τόνισε η εισαγγελέας

“Και οι δύο κατηγορούμενοι ψεύδονται με την ευκολία του αέρα που αναπνέουν. Ένα τέτοιο έγκλημα δεν το αφήνεις στην τύχη του, ο αστυνομικός το σχεδίασε με όλες τις λεπτομέρειες. Μόνος του; όσο σκληρός κι αν είναι, χαζός δεν είναι”, υπογράμμισε σε άλλο σημείο.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, και όσον αφορά τους ισχυρισμούς του 42χρονου πρώην αστυνομικού (με διακρίσεις και βραβεύσεις από την κυβέρνηση της χώρας του), ο οποίος επανέλαβε στην απολογία του ότι η γυναίκα του καρδιολόγου δεν γνώριζε τίποτε για τις προθέσεις του και ότι σκοπός του ήταν να “εξηγηθεί” με τον καρδιολόγο,, ο οποίος – κατά τον κατηγορούμενο – όταν έμαθε για τη σχέση του με τη γυναίκα του “απείλησε αυτόν και το ανήλικο παιδί του”.

“Είναι δυνατόν ένας σκληροτράχηλος αστυνομικός, που είχε να κάνει στην επαγγελματική του πορεία με αδίστακτους και βαρείς εγκληματίες, να φοβηθεί έναν μεσόκοπο καρδιολόγο από τη Σητεία;“αναρωτήθηκε η Εισαγγελέας.

Η ίδια επεσήμανε ότι ο Βούλγαρος “ήταν άτυχος” που τον είδαν την μοιραία μέρα οι κυνηγοί – αυτόπτες μάρτυρες. “Έχουμε να κάνουμε με μια εν ψυχρώ δολοφονία, με καρτέρι, μεθόδευση σχεδιασμό, με τα πάντα”, τόνισε.

To Top