Ηράκλειο: Στη φυλακή 42χρονος που φίμωσε τον πρώην δήμαρχο και την κόρη του για να τους κλέψει – Καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 25 ετών κατά συγχώνευση

Στην απολογία του υποστήριξε ότι είναι αθώος.

Ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο εκδικάστηκε η υπόθεση με ληστεία στο σπίτι του ξενοδόχου και σε βάρος πρώην δημάρχου Μαλίων κ. Νικηφόρου Λαμπρινού, που σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022.

Ο 42χρονος από τη Βουλγαρία κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 13 ετών για τον κάθε παθόντα (συνολική ποινή κάθειρξης, κατά συγχώνευση, 25 ετών, εκτιτέα τα 20 έτη).

Ληστεία σε βάρος πρώην δημάρχου: Στην απολογία του υποστήριξε ότι είναι αθώος

Στην απολογία του υποστήριξε ότι είναι αθώος, όμως δεν έπεισε την Έδρα που τον έκρινε ένοχο για ληστεία κατά συρροή (σε βάρος του ξενοδόχου, της συζύγου του και της κόρης τους) και κατά συναυτουργία (καθώς φέρεται να διέπραξε τη ληστεία μαζί με 3 ακόμη άτομα τα οποία παραμένουν άγνωστα στις Αρχές).

Ληστεία σε βάρος πρώην δημάρχου

Pixabay

Σύμφωνα με το neakriti.gr, επίσης, του επιβλήθηκε χρηματική ποινή 360 ημερησίων μονάδων (10 ευρώ ημερησίως) για κάθε παθόντα. Η συνολική χρηματική ποινή που του επιβλήθηκε, κατά συγχώνευση, είναι 760 ημερήσιες μονάδες προς 10 ευρώ ημερησίως (7600 ευρώ).

Ως εκ τούτου, ο 42χρονος επιστρέφει στη φυλακή όπου βρίσκεται από τον περασμένο Ιούνιο οπότε και είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Ηρακλείου.

To Top