Καταδίκη Αλβανού ντελιβερά που διακινούσε κοκαΐνη στ’ Αφάντου

Δαμιανός Αθανασίου

Ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματική ποινή 40.000 ευρώ επέβαλε χθες το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε έναν 41χρονο Αλβανό ντελιβερά διακινητή κοκαΐνης στ’ Αφάντου που συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου με την συνδρομή αστυνομικών της ΟΠΚΕ.
Ο 41χρονος τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση, από την οποία προέκυψε ότι διακινεί ναρκωτικά. Διαπιστώθηκε πως μεταβαίνει συχνά με μοτοσυκλέτα, μάρκας Yamaha, μοντέλο ΧΤΧ660, πράσινου χρώματος, ιδιοκτησίας του, σε δύσβατη και απομονωμένη περιοχή, πλησίον της Ιεράς Μονής Παναγίας Παραμυθίας, όπου και παραμένει για λίγα λεπτά της ώρας και κατόπιν επιστρέφει στο σπίτι του.
Την 18:50 ώρα της 16ης Φεβρουαρίου 2023 οι επιτηρούντες αστυνομικοί είδαν τον κατηγορούμενο να σταθμεύει την μοτοσυκλέτα του, να συνεχίζει πεζός σε πυκνόφυτη αγροτική περιοχή και να απορρίπτει στο έδαφος δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες τυλιγμένες με μονωτική ταινία.
Μόλις ο ανωτέρω απομακρύνθηκε από το σημείο, διαπίστωσαν πως τα αντικείμενα που είχε εναποθέσει στο έδαφος πριν από μερικά δευτερόλεπτα, ήταν δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες με κοκαΐνη.
Συγκεκριμένα ήταν δύο ισοβαρείς αυτοσχέδιες συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους 109,4 γραμμαρίων.
Κατόπιν τούτου, οργανώθηκε επιχείρηση για την σύλληψή του και την 19:00 ώρα της 16ης Φεβρουαρίου 2023 εντοπίστηκε έξω από την οικία του, όπου και συνελήφθη, με τη συνδρομή και αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε.

Σε σωματικό έλεγχο που του έγινε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε, ένα κινητό τηλέφωνο.
Στη συνέχεια διενεργήθηκε κατ’ οίκον έρευνα, παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής αρχής και βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 3.950 ευρώ, το οποίο ήταν επιμελώς κρυμμένο πίσω από γυψοσανίδα στο σαλόνι, ενώ σε έρευνα σε οικόπεδο ακριβώς έξω από την περίφραξη της μονοκατοικίας βρέθηκε κάτω από πέτρα, ένα γυάλινο βάζο, εντός του οποίου υπήρχαν τρεις αυτοσχέδιες συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους 30,8 γραμμαρίων κι ένα πλαστικό βάζο με ακατέργαστη κάνναβη, με 24 αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες, συνολικού μικτού βάρους 2.531,2 γραμμαρίων.
Επίσης, κατασχέθηκε και η μοτοσυκλέτα ιδιοκτησίας του, ως μέσο διακίνησης ναρκωτικών.
Προανακρινόμενος ισχυρίστηκε ότι είναι περιστασιακός χρήστης κοκαΐνης και ότι τις δύο συσκευασίες που αποθήκευσε τους τις είχε παραδώσει ένας γνωστός του και του υπέδειξε πού να τις αφήσει. Θα ελάμβανε, όπως είπε, ως αμοιβή 30 γραμμάρια κοκαΐνης για προσωπική του χρήση. Σε ό,τι αφορά στην κάνναβη, όπως είπε, του την είχε παραδώσει το ίδιο άτομο προς φύλαξη. Υποστήριξε ότι αγόρασε την οικία του έναντι 60.000 ευρώ, το αυτοκίνητό του έναντι 18.500 ευρώ και ότι από την εργασία του αμείβεται με 2.000 ευρώ το μήνα.
Απολογούμενος υποστήριξε ότι πριν από 5 έτη ξεκίνησε να κάνει χρήση ναρκωτικών και τα τελευταία δύο έτη προμηθευόταν τις ποσότητες των ναρκωτικών που έκανε χρήση από ένα άτομο από το Κόσοβο.
Υποστήριξε ότι το χρέος του ξεπέρασε τα 7.000 ευρώ και ξεκίνησε να δέχεται απειλές και εκφοβισμούς με διαφόρους τρόπους, ελάμβανε ακόμα και τηλεφωνήματα με απειλές ακόμα και για την οικογένειά του.
Του ζήτησαν, όπως είπε, να τους κρύψει δύο ποσότητες ναρκωτικών και στην συνέχεια του είπαν να πάρει τα δύο από τα τρία σακούλια και να τα αφήσει σ’ ένα παλιό φορτηγό απέναντι από βενζινάδικο.
Υποστήριξε ακόμη ότι τα χρήματα τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από την εργασία του ως σιδεράς σε οικοδομές και ως διανομέας έτοιμου φαγητού, και όχι από την πώληση ναρκωτικών ουσιών.

To Top