Καταδικάστηκε πρώην αντιδήμαρχος για περιστατικό τροχαίου 

52

Τι αποφάσισε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Άρτας

Την καταδίκη πρώην αξιωματούχου της τοπικής αυτοδιοίκησης αποφάσισε δικαστήριο στην Άρτα για υπόθεση τροχαίου που εμπλέκονται βοοειδή.

Όπως αναφέρει το epiruspost.gr ποινή φυλάκισης δυόμισι ετών επέβαλλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Άρτας σε πρώην αντιδήμαρχο της περιοχής, ο οποίος κατηγορήθηκε για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών αλλά και για ανθρωποκτονία από αμέλεια σε περιστατικό τροχαίου δυστυχήματος που εμπλέκονται ανεπιτήρητα βοοειδή.

Η υπόθεση είχε να κάνει με τροχαίο δυστύχημα που είχε γίνει τον Σεπτέμβριο του 2018. Σε επαρχιακό δρόμο ο οδηγός μηχανής συγκρούστηκε με βοοειδή. Αποτέλεσμα ήταν ο 60χρονος οδηγός του δικύκλου να χάσει τη ζωή του.

Πέντε χρόνια μετά το δικαστήριο καταδίκασε τον αρμόδιο τότε αντιδήμαρχο.

Ο Δημήτρης Λαμπράκης, ένας από τους δικηγόρους που χειρίστηκαν την υπόθεση, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Παρά το γεγονός ότι ο υπεύθυνος φαινόταν να είχε τηρήσει όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο μέτρα επιμέλειας και ο δήμος να έχει ενεργήσει τα νόμιμα… εντούτοις το Δικαστήριο καταδίκασε αυτόν σηματοδοτώντας μάλλον το γεγονός ότι “όσοι θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά” οφείλουν να υπερβάλλουν τον εαυτό  τους και να πασχίσουν περισσότερο ακόμη.

Τόσο η δημοτική όσο και η περιφερειακή αρχή ας κωδικοποιήσει τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο και στις υποδομές, ας ζητήσει την οικονομική βοήθεια από το αρμόδιο Υπουργείο και από χθες ας ξεκινά να βρίσκει λύσεις. Τα ανεπιτήρητα ζώα συντροφιάς και τα παραγωγικά ζώα, οι λακκούβες στο οδόστρωμα, οι παγίδες στους πεζοδρόμους, στα πεζοδρόμια, οι παλαιές και επικίνδυνες υποδομές αποτελούν διαρκή απειλή για την υγεία και τη ζωή των πολιτών».