Ελευθερία Πελλού

Συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών και έξι μηνών επιβλήθηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε 32χρονο που είχε συλληφθεί πριν από τέσσερα χρόνια, για τις – με βία- αρπαγές τσαντών από ανυποψίαστες γυναίκες αλλά και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Πρωτόδικα ο 32χρονος, τον Δεκέμβριο του 2019 είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή φυλάκισης 5 ετών, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της παρακολούθησης και ολοκλήρωσης προγράμματος απεξάρτησης στο ΚΕΘΕΑ.

Κατά της απόφασης αυτής, ο 32χρονος άσκησε έφεση, η οποία εξετάστηκε χθες και το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης κας Μαρίας Μανώλακα, μείωσε την ποινή σε 3 έτη και έξι μήνες.

Η σύλληψη του 32χρονου είχε γίνει στις 5 Ιουλίου 2019 το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, και σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ληστεία και καλλιέργεια ναρκωτικών.

Ειδικότερα, όπως είχε γίνει γνωστό από την Αστυνομία, πρωινές ώρες της 4 Ιουλίου 2019 στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, ο κατηγορούμενος επιβαίνοντας σε δίκυκλη μοτοσικλέτα αφαίρεσε διαδοχικά με τη χρήση βίας από δύο γυναίκες, τσάντες που περιείχαν χρήματα και προσωπικά αντικείμενα.

Τα περιστατικά καταγγέλθηκαν στην Ελληνική Αστυνομία και αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου κατάφεραν, αξιολογώντας και συνδυάζοντας όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, να εντοπίσουν τον δράστη.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην κατοικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, διαπιστώθηκε ότι καλλιεργούσε μέσα σε γλάστρες τρία δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 64 εκατοστά.

Επίσης, βρέθηκε σε υπαίθρια «καβάτζα», τσάντα που είχε αφαιρέσει και αποδόθηκε στη δικαιούχο.

Τα φυτά κάνναβης εκριζώθηκαν και, μαζί με τη μοτοσικλέτα που χρησιμοποιούσε ο δράστης, κατασχέθηκαν.

To Top