Κάθειρξη 15 ετών χωρίς ελαφρυντικό σε έναν από τους δολοφόνους της Τοπαλούδη και για βιασμό ΑμεΑ

Ποινή κάθειρξης 15 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου σε 19χρονο και 23χρονο, που κρίθηκαν ομοφώνως ένοχοι, όπως και πρωτοδίκως, χωρίς ελαφρυντικά, για ομαδικό βιασμό από κοινού, πράξη που τελέστηκε στη Ρόδο την 1η Δεκεμβρίου 2018 με θύμα 19χρονη με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% που φοιτά σε ειδικό σχολείο.

Όπως έγραψε η «Δημοκρατική», μετά την άγρια δολοφονία, την 18η Νοεμβρίου 2018, της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, ο 19χρονος αλβανικής καταγωγής βίασε, μαζί με 23χρονο, και 19χρονη.

Οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν συγκεκριμένα ένοχοι για το ότι αφού προηγουμένως είχαν μεταβεί στον υπαίθριο χώρο πίσω από την εκκλησία του Ευαγγελισμού στη Ρόδο, όπου συχνάζουν νεαρά άτομα, μεταξύ των οποίων και η παθούσα, πρότειναν στην τελευταία να τους ακολουθήσει στο όχημα, το οποίο οδηγούσε ο Αλβανός, με το πρόσχημα ότι θα πήγαιναν μία βόλτα για να ακούσουν μουσική.

Η παθούσα, η οποία πάσχει από ψυχική – πνευματική διαταραχή κι έχει ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, πειθόμενη αρχικά από τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων και μη αντιλαμβανόμενη τις εγκληματικές τους προθέσεις, δέχθηκε να τους ακολουθήσει, επιβιβαζόμενη στο αυτοκίνητο, στο οποίο επιβιβάστηκε και ο 23χρονος.

Στη συνέχεια, αφού μετέφεραν την κοπέλα με το όχημα σε υπαίθριο χώρο κοντά στην παραλία, ο Αλβανός, παρουσία και του 23χρονου, άσκησε στην 19χρονη σωματική βία ενώ την εξανάγκασε να προβεί σε ασελγή πράξη.

Μετά οι κατηγορούμενοι ακινητοποίησαν την κοπέλα, κρατώντας της τα χέρια, και την οδήγησαν στην περιοχή του Ενυδρείου.

Εκεί την υποχρέωσαν να ανεχθεί συνουσία και άλλες ασελγείς πράξεις.

To Top