Ένοχος και στο Εφετείο ο 47χρονος που δολοφόνησε την πρώην σύντροφό του χαστουκίζοντάς την

151

Την χαστούκισε στο κεφάλι με αποτέλεσμα να προσκρούσει με δύναμη στο τσιμεντένιο πάτωμα και να υποστεί βαρύτατο τραυματισμό συνεπεία του οποίου απεβίωσε μετά από περίπου 3 μήνες.

Η πολύκροτη υπόθεση με τον 47χρονο που δολοφόνησε την 44χρονη πρώην σύντροφό του χαστουκίζοντάς την στη Ρόδο το 2018 εκδικάστηκε χθες Δευτέρα σε δεύτερο βαθμό.

Συγκεκριμένα ο 47χρονος που κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου κρίθηκε όπως και πρωτοδίκως ένοχος, χωρίς ελαφρυντικά, για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή κάθειρξης 12 ετών.

Το δικαστήριο απέρριψε τον αυτοτελή ισχυρισμό άρσης καταλογισμού λόγω σχιζοφρένειας και χρήσης ναρκωτικών που υπέβαλε η δικηγόρος του 47χρονου

Η συνήγορός του κατηγορουμένου υπέβαλε αυτοτελή ισχυρισμό άρσης καταλογισμού λόγω σχιζοφρένειας αλλά και χρήσης ναρκωτικών ουσιών, που απορρίφθηκε από το δικαστήριο.

Απολογούμενος ο ίδιος κατέθεσε ότι δεν θυμάται ακριβώς τι έγινε, ότι είχαν συχνούς καυγάδες λόγω της τοξικομανίας τους, ότι είχαν κάνει χρήση την επίμαχη ημέρα και ότι δεν ανθρωποκτόνο πρόθεση.

Είναι άτομο με ψυχικές διαταραχές, ότι υφίσταται χρόνιο ιστορικό ψυχωτικής διαταραχής με συμπτωματολογία σχιζοφρένειας καθώς και ιστορικό χρήσης ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα έχει χαρακτηριστεί ως πολυτοξικομανής, τα οποία αποδεικνύονται από τα ιατρικά έγγραφα τα οποία προσκομίζει. Το ΚΕΠΑ του έχει αναγνωρίσει ποσοστό αναπηρίας 67%.

Δολοφόνησε την πρώην σύντροφό του χαστουκίζοντάς την: Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, ο 47χρονος φέρεται την 2α Ιουλίου 2018 να μετέβη στην οικία της πρώην συντρόφου  στην Μεσαιωνική Πόλη και μετά από έντονη λογομαχία που είχε μαζί της να την χαστούκισε στο κεφάλι με αποτέλεσμα να προσκρούσει με δύναμη στο τσιμεντένιο πάτωμα και να υποστεί κάταγμα ρινικού οστού, θλαστικό τραύμα, εκτεταμένο αιμάτωμα αριστερά μετωποβρεγματικά, κάκωση μεσολοβίου και ατροφία εγκεφάλου συνεπεία των οποίων απεβίωσε την 29η Οκτωβρίου 2018.

Δύο μέρες μετά, το βράδυ της 4ης Ιουλίου 2018 η Χαρίτου, βρέθηκε σε κωματώδη κατάσταση εντός της οικίας της από μια 23χρονη, έναν 34χρονο, έναν 33χρονο, έναν 47χρονο και έναν ακόμη άνδρα ελληνικής καταγωγής.

Στις  21.55 ώρα ο 33χρονος κάλεσε το ΕΚΑΒ και ζήτησε ασθενοφόρο, προκειμένου να μεταφερθεί η 44χρονη στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Οταν ενημερώθηκε από τον τηλεφωνητή ότι θα ειδοποιηθεί και η αστυνομία, εκείνος έδωσε το τηλέφωνο στην 23χρονη, η οποία και συνέχισε τη συνομιλία, περιμένοντας στο σημείο μέχρι και να έρθει το ασθενοφόρο.

Η 44χρονη γυναίκα που έφερε βαριά τραύματα διακομίστηκε αεροπορικώς, στη νευροχειρουργική κλινική του νοσοκομείου «Αγ. Γεώργιος» στο Ηράκλειο της Κρήτης σε κωματώδη κατάσταση. Στις Οκτωβρίου 2018 διακομίστηκε ξανά στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και την 12.00 ώρα της 29ης Οκτωβρίου 2018 απεβίωσε συνεπεία οξείας αναπνευστικής ανεπάρκειας.

Την εξέδιδε

Από τις έρευνες της αστυνομία προέκυψε ότι ο 47χρονος εξέδιδε την πρώην σύντροφό του και της εύρισκε πελάτες προκειμένου εκείνη να συνευρίσκεται ερωτικά μαζί τους έναντι χρηματικής αμοιβής.

Το βράδυ της 2ας Ιουλίου 2018 φέρεται να συνευρέθηκε ερωτικά με άγνωστο άνδρα, ο οποίος της έδωσε 10 ευρώ. Εκείνη θεώρησε ότι τα χρήματα ήταν πολύ λίγα και ακολούθησε έντονη λογομαχία με τον 47χρονο, ο οποίος έκλεισε το ραντεβού.

Σημειώνεται ότι η 44χρονη καθώς και ο 47χρονος έκαναν χρήση ναρκωτικών και απασχόλησαν κατ’ επανάληψη τις Αρχές.