Λάρισα: Κάθειρξη 13 ετών σε 34χρονο για διακεκριμένη διακίνηση ηρωίνης, κοκαΐνης και πυρομαχικών

Ο 34χρονος στην απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία της μεταφοράς ναρκωτικών, λέγοντας πως εν αγνοία του είχε διαμορφωθεί η κρύπτη στο αυτοκίνητο και πως έκανε το δρομολόγιο στη Λάρισα επειδή χρωστούσε χρήματα για να «ξεχρεώσει» την οφειλή του.

Κάθειρξη 13 ετών και 2 μηνών, και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ 4 επιβλήθηκε σε έναν 34χρονο για διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών (ηρωίνη, κοκαΐνη, κάνναβη) με τη μορφή της μεταφοράς, όπως και για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή πυρομαχικών στη Λάρισα.

Διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών στη Λάρισα: Το χρονικό

Ο 34χρονος συνελήφθη καθώς μετέφερε 6 κιλά ηρωίνης, τα οποία είχε τοποθετήσει σε ειδική κρύπτη, όπως είχε διαμορφωθεί ο χώρος του εμπρόσθιου αερόσακου του συνοδηγού.

Στην έρευνα της ΕΛΑΣ αναφέρθηκε με την κατάθεσή του αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως έπειτα από πληροφορίες για διακίνηση ναρκωτικών, το μεσημέρι της 3ης Οκτωβρίου 2019 και στα διόδια της Πελασγίας έκαναν έλεγχο στο Ι.Χ. του 34χρονου, ο οποίος -σύμφωνα με την Αστυνομία «έχει απασχολήσει τις Αρχές κατά το παρελθόν»- κατευθυνόταν από την Αθήνα στη Λάρισα.

Διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών στη Λάρισα

Freepik

Ο 34χρονος αρνήθηκε ότι μεταφέρει ναρκωτικά και όπως διευκρίνισε ο αστυνομικός χρειάστηκε η συνδρομή εκπαιδευμένου σκύλου που εντόπισε στην κρύπτη του αερόσακου τα ναρκωτικά, τα οποία προορίζονταν για την τοπική «αγορά».

Όπως είχε ανακοινώσει η Αστυνομία, από την έρευνα στο Ι.Χ. βρέθηκαν και κατασχέθηκαν «12 νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη σε πεπιεσμένη μορφή (πλάκα) συνολικού βάρους 6 κιλών και 218,5 γραμμαρίων, μία νάιλον συσκευασία με κοκαΐνη σε στερεά μορφή, βάρους 201,4 γραμμαρίων, μία νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα αποξηραμένης κάνναβης, δύο πιστόλια των 9 mm, πέντε φυσίγγια και το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ. Επιπλέον, στην κονσόλα του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 110 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα».

Σύμφωνα με την eleftheria.grο 34χρονος στην απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία της μεταφοράς ναρκωτικών, λέγοντας πως εν αγνοία του είχε διαμορφωθεί η κρύπτη στο αυτοκίνητο και πως έκανε το δρομολόγιο στη Λάρισα επειδή χρωστούσε χρήματα για να «ξεχρεώσει» την οφειλή του.

To Top