Επαυσε οριστικά η ποινική δίωξη σε βάρος θύματος απόπειρας ανθρωποκτονίας

97
Δαμιανός Αθανασίου

Επαυσε οριστικά η ποινική δίωξη από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου κατά ενός Ροδίτη που είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης 4 μηνών με 3ετή αναστολή για πρόκληση απλής σωματικής βλάβης του πατέρα ατόμου που έχει κριθεί ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας του με φαλτσέτα!
Το δικαστήριο έκανε δεκτό τον αυτοτελή ισχυρισμό που προέβαλε ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου και μετέτρεψε την κατηγορία από απλή σωματική βλάβη σε όλως ελαφρά παύοντας έτσι οριστικά την ποινική δίωξη.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», στον πρώτο βαθμό το δικαστήριο έπαυσε οριστικά την δίωξη εις βάρος του για το ίδιο αδίκημα λόγω εκπρόθεσμης υποβολής έγκλησης από τον γιο του θύματος και έπαυσε υφ’ όρων την δίωξη εις βάρος του για εξύβριση.
Ο κατηγορούμενος φέρεται ειδικότερα την 12η Δεκεμβρίου 2016 και περί ώραν 15.00 ενώ ο εγκαλών κινούνταν πεζός προς το σπίτι του, να ήρθε κατά πάνω του με το μηχανάκι του και να τον χτύπησε τόσο με το δίκυκλο όσο και με το πόδι του στην κοιλιά, στον θώρακα, στο χέρι και στην βουβωνική χώρα, προκαλώντας του απλή σωματική βλάβη, και συγκεκριμένα εκδορές στον δεξί αγκώνα και στην κοιλιακή χώρα.
Κατηγορήθηκε ακόμη και κρίθηκε ένοχος για το ό,τι την 5η Οκτωβρίου 2016 χτύπησε με τα χέρια του στο πρόσωπο τον πατέρα του πρώτου, προκαλώντας του απλή σωματική βλάβη και συγκεκριμένα εκδορά αριστερού κάτω βλέφαρου καθώς και ζάλη.
Ο φερόμενος ως θύμα στο πρώτο σκέλος της υπόθεσης που απασχόλησε χθες το δικαστήριο έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 6 ετών και 8 μηνών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
Θύμα στην υπόθεση ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου είναι το πρόσωπο που κρίθηκε ένοχος χθες.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης.