Αθώος (λόγω αμφιβολιών) ο 26χρονος για βία κατά υπαλλήλων στο Αστυνομικό Μέγαρο – Διαφώνησε η πρόεδρος της έδρας με την εισαγγελέα

81

Από το δικαστήριο απουσίαζε ο αστυνομικός μάρτυρας κατηγορίας και ο νεαρός συμφώνησε να αναγνωστεί η κατάθεσή του για να δικαστεί και να μην πάρει αναβολή.

Αθώος (λόγω αμφιβολιών) κρίθηκε την Τρίτη από το δικαστήριο ο 26χρονος που κατηγορούνταν για βία κατά υπαλλήλων στο Αστυνομικό Μέγαρο του Βόλου. Υπενθυμίζεται ότι όπως έγραψε το dikastiko.gro 26χρονος το απόγευμα της Δευτέρας άκουσε ότι πρόκειται να συλληφθεί, επειδή είχε εκδοθεί ένταλμα του ανακριτή, το έβαλε στα πόδια για να αποφύγει τη σύλληψη,  αλλά τελικά συνελήφθη στην είσοδο της Αστυνομίας αφού τον ακινητοποίησαν δύο αστυνομικοί. Ο νεαρός οδηγήθηκε χθες αρχικά στον ανακριτή, μετά το ένταλμα σύλληψης, για τις πράξεις της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής, τελεσθείσας κατ’ εξακολούθηση και από κοινού και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας πραγμάτων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και ζημίας, τελεσθείσας κατ’ εξακολούθηση και από κοινού. Σε βάρος του εκδόθηκε διάταξη που τον υποχρεώνει να εμφανίζεται μια φορά τον μήνα στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, με την κατηγορία της βίας κατά υπαλλήλων. Από το δικαστήριο απουσίαζε ο αστυνομικός μάρτυρας κατηγορίας και ο νεαρός συμφώνησε να αναγνωστεί η κατάθεσή του για να δικαστεί και να μην πάρει αναβολή. Σύμφωνα με τον αστυνομικό, όταν ο νεαρός πληροφορήθηκε ότι θα συλληφθεί, άρχισε να τρέχει για να διαφύγει τη σύλληψη και από το γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας στον πρώτο όροφο του Αστυνομικού Μεγάρου έφτασε στην είσοδο και ο ίδιος τον καταδίωξε. Στο ύψος της σκοπιάς στην είσοδο του μεγάρου, με τη βοήθεια ενός ακόμη αστυνομικού τον ακινητοποίησαν, ο ίδιος αντιστάθηκε και έπεσε στο έδαφος, όπου κατάφεραν να του περάσουν χειροπέδες. Ο κατηγορούμενος από την πλευρά του υποστήριξε ότι έφυγε από το γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας δύο λεπτά μετά και έτρεξε προς την πύλη του αστυνομικού μεγάρου. Επίσης ανέφερε ότι οι αστυνομικοί τον έριξαν κάτω και τον χτυπούσαν, ενώ ο ίδιος δεν έφερε αντίσταση και ζήτησε συγνώμη για την πράξη του.

Κατηγορούνταν για βία κατά υπαλλήλων: Διαφώνησε η πρόεδρος της έδρας με την εισαγγελέα

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, η εισαγγελέας έδρας πρότεινε την ενοχή του νεαρού σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ενώ η πρόεδρος της έδρας τόνισε ότι το Δικαστήριο διατηρεί ψήγματα αμφιβολίας, είπε ότι τον έσωσε η κατάθεση του αστυνομικού ότι δεν τους χτύπησε και τον έκρινε αθώο.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, «ο δράστης, έχοντας την υποχρέωση να εμφανίζεται κάθε Α΄ πενθήμερο κάθε μήνα στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, μετέβη χθες το απόγευμα στην προαναφερόμενη Υπηρεσία και όπως διακριβώθηκε, σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Βόλου. Μόλις του ανακοινώθηκε η σύλληψή του λόγω εντάλματος, απώθησε βίαια με τα χέρια του τον Αξιωματικό Υπηρεσίας της προαναφερόμενης Υπηρεσίας και αποπειράθηκε να διαφύγει. Ο δράστης, ωστόσο, ακινητοποιήθηκε με τη συνδρομή και έτερου αστυνομικού, προβάλλοντας σθεναρή αντίσταση και χτυπώντας βίαια με τα χέρια και τα πόδια τους αστυνομικούς».