Αποκαθίσταται η αδικία εις βάρος πατέρα που καταγγέλθηκε ψευδώς για ασέλγεια της κόρης του

85

Οριστικά στο αρχείο με διάταξη της Εισαγγελέως Εφετών Δωδεκανήσου που απέρριψε σχετική προσφυγή κατά διατάξεως αρχειοθέτησης της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου τέθηκε, όπως έγραψε η «δημοκρατική», η δικογραφία μετά από καταγγελία, για ασέλγεια σε βάρος ανήλικης με νοητική υστέρηση από τον βιολογικό πατέρα της, που δεν είχε επιβεβαιωθεί εξάλλου και από την αστυνομική έρευνα.
Ο πατέρας της ανήλικης υπέβαλε αίτηση ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου για να του επιτρέπεται εφ’ εξής η επικοινωνία του με το παιδί τονίζοντας ότι η μήνυση που υποβλήθηκε εις βάρος του ήταν ψευδέστατη, έωλη, παρελκυστική και άκρως προσχηματική ζητώντας να ασκήσει το δικαίωμα επικοινωνίας του με την θυγατέρα του, όπως ορίστηκε στο διατακτικό απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου (διαδικασία Ασφαλιστικών μέτρων).
Η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου εξέδωσε διάταξη στην οποία τονίζεται ότι δεν υπάρχουν λόγοι που να επιβάλλουν τη συνέχιση της απαγόρευσης κάθε είδους επικοινωνίας του πατέρα της ανήλικης με την ανήλικη θυγατέρα του και ανεκάλεσε την από 21 Ιουνίου 2022 διάταξή της με την οποία αποφασίστηκε η παρανομή της ανήλικης σε προστατευμένο περιβάλλον και συγκεκριμένα την μόνιμη παραμονή της στην οικία όπου διέμενε με την μητέρα της και απαγόρευσε οποιουδήποτε είδους επικοινωνίας του πατέρα μαζί της.

Οπως έγραψε η «δημοκρατική», η καταγγελία εις βάρος του πατέρα υποβλήθηκε από την πρώην σύζυγό του, που ισχυρίστηκε ότι η ανήλικη κόρη της μετά από επίσκεψη στην οικία του, της εκμυστηρεύτηκε παρουσία της γιαγιάς της ότι ο 57χρονος την φίλησε στο στόμα και ασέλγησε εις βάρος της.
Περαιτέρω ισχυρίστηκε ότι η αδελφή της παιδίσκης είπε ότι είχε αιμορραγία μετά από όσα συνέβησαν.
Η 13χρονη ωστόσο εξεταζόμενη παρουσία ψυχολόγου πραγματογνώμονα αρνήθηκε τα ανωτέρω, ενώ από την ιατροδικαστική εξέταση δεν προέκυψαν ενδείξεις βίας και ο παρθενικός υμένας του παιδιού διαπιστώθηκε άθικτος.
Ειδικότερα η μητέρα της ανήλικης ισχυρίστηκε ότι το παιδί της διηγήθηκε ότι κατά το σαββατοκύριακο 4 με 5 Ιουνίου 2022 ενώ διέμενε στο σπίτι του πατέρα της, ο οποίος ασκούσε το δικαίωμά του σε επικοινωνία, τη φίλησε στο στόμα και την άγγιξε στην περιοχή των γεννητικών της οργάνων.
Από την Εισαγγελική έρευνα προέκυψε ότι οι γονείς βρίσκονται σε διάσταση και σε διαμάχη σχετικά με περιουσιακά ζητήματα.
Από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν προέκυψε ότι η ανήλικη είναι αρνητικά διακείμενη απέναντι στον πατέρα της, ενώ ο μόνος φόβος τον οποίο φαίνεται να εκφράζει σχετικά με το πρόσωπο του πατέρα της, αφορά στο πρωινό της ξύπνημα και όχι σε άλλη συμπεριφορά.
Ως συνήγοροι υπεράσπισης του καταγγελλόμενου παρέστησαν οι δικηγόροι κ.κ. Στέλιος Κιουρτζής και Αναστασία Αλεξάνδρου – Κάντιτο.