Θεσσαλονίκη: Αθώοι (λόγω αμφιβολιών) στο Εφετείο 2 γιατροί για τον θάνατο 55χρονου – Υποβλήθηκε σε χειρουργείο με γενική αναισθησία και… δεν ξύπνησε ποτέ

113

Πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση 2 ετών, με 3ετή αναστολή.

Η υπόθεση θανάτου ενός 55χρονου υλοτόμου που χειρουργήθηκε το 2016 σε σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης με γενική αναισθησία και δεν ξύπνησε ποτέ μετά την επέμβαση, είχε προκαλέσει σάλο στο Πανελλήνιο.

Χειρουργήθηκε με γενική αναισθησία και δεν ξύπνησε ποτέ: Αθώοι στο Εφετείο, λόγω αμφιβολιών, οι δύο γιατροί που κατηγορούνταν για τον θάνατο του 55χρονου

Σήμερα Παρασκευή οι δύο γιατροί που κατηγορούνταν για τον θάνατο, από αμέλεια του 55χρονου υλοτόμου κρίθηκαν από το Εφετείο αθώοι, λόγω αμφιβολιών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕεξετάζοντας την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης αθώωσαν τους δύο γιατρούς (ο πρώτος είναι καρδιολόγος κι ο δεύτερος αναισθησιολόγος), διατηρώντας αμφιβολίες περί της ενοχής τους.

Πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση 2 ετών, με 3ετή αναστολή.

Για την ίδια υπόθεση είχε αθωωθεί από τον πρώτο βαθμό ένας χειρουργός ορθοπεδικός

Το χρονικό

Ο άτυχος άνδρας, από περιοχή της Έδεσσας, είχε απευθυνθεί στην κλινική, ύστερα από τραυματισμό που υπέστη με αλυσοπρίονο στο μικρό δάκτυλο του χεριού του, κατά τη διάρκεια ξυλουργικών εργασιών τον Ιούλιο του 2016.

Αφού έγινε ο προεγχειρητικός έλεγχος, υποβλήθηκε σε χειρουργείο με γενική αναισθησία, αλλά δεν ξύπνησε μετά την επέμβαση. Ο θάνατός του αποδόθηκε σε ισχαιμική καρδιοπάθεια, την οποία, όπως περιγράφεται στο κατηγορητήριο, δεν είχαν διαγνώσει οι γιατροί εξετάζοντας προεγχειρητικά το θύμα.