Θεσσαλονίκη: Ποινή φυλάκισης 5 μηνών σε 23χρονο για ερωτικά μηνύματα σε 15χρονο – “Ήθελα μόνο να του χαϊδέψω τα πόδια”

116

Ο 23χρονος κρίθηκε ένοχος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, μέσω Διαδικτύου, ενώ του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Φυλάκιση 5 μηνών με 3ετή αναστολή επιβλήθηκε σε 23χρονο, ο οποίος κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας 15χρονου και συγκεκριμένα ότι απηύθυνε ερωτικές προτάσεις μέσω διαδικτυακής εφαρμογής, καλώντας τον να συναντηθούν

Ο 23χρονος κρίθηκε ένοχος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, μέσω Διαδικτύου, ενώ του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας 15χρονου: Το χρονικό

Η μητέρα του 15χρονου προέβη σε καταγγελία, και κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος του 23χρονου.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε η καταγγέλλουσα στο δικαστήριο, απευθύνθηκε στις διωκτικές και δικαστικές Αρχές όταν πληροφορήθηκε από τον γιο της για την επί 5 μέρες συνομιλία που είχε με τον κατηγορούμενο και το περιεχόμενο των δεκάδων μηνυμάτων που αντήλλαξαν σε αυτό το διάστημα.

Περιγράφοντας το περιεχόμενο των μηνυμάτων, η ίδια κατέθεσε: Επρόκειτο «για προτάσεις που έλεγαν “θα δεις, θα σου αρέσει, να καθίσουμε στον καναπέ, να χαϊδέψω τα τριχωτά σου πόδια». «Το παιδί τρόμαξε» κατέθεσε η μητέρα, διευκρινίζοντας ότι ο 15χρονος, μαθητής της β’ λυκείου, «βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού και δυσκολεύεται να αντιληφθεί εξ αρχής τις προθέσεις των ανθρώπων και τον κίνδυνο που διατρέχει».

Προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας 15χρονου

Pixabay

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την πλευρά του, ο πατριός του 15χρονου, κατέθεσε ότι το παιδί ήταν ανήσυχο και φοβισμένο. «Είναι γενικά συνεσταλμένος και κάνει χρόνο να βγει από το “καβούκι” του. Όλο αυτό τον γυρίζει πίσω», είπε.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος, που δήλωσε φοιτητής, δεν αρνήθηκε την πράξη του. Όπως ανέφερε, η “γνωριμία” με τον ανήλικο έγινε σε διαδικτυακή ομάδα με αντικείμενο συζήτησης τα προβλήματα στην αστική συγκοινωνία της πόλης και εξελίχθηκε σε απευθείας ανταλλαγή μηνυμάτων. «Ξεκινήσαμε να μιλάμε επειδή είχε φωτογραφία στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Instagram. Τον είδα μεγαλύτερο, νόμιζα ότι είναι 17-18 ετών. Σκοπός μου δεν ήταν να γίνει σεξουαλική πράξη, παρά μόνο να του χαϊδέψω τα πόδια, δεν ήθελα κάτι περισσότερο, το είχα γράψει και σε μήνυμα. Λυπάμαι πολύ, δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο».

Κατά της απόφασης άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.