Θεσσαλονίκη: Συστηνόταν ως “εθνικός εισαγγελέας” και υποστήριζε ότι ήρθε να γνωρίσει την πρόεδρο – Η ποινή που του επιβλήθηκε

74

Απολογούμενος, ο 59χρονος, υποστήριξε ότι είναι μέλος μιας κοινότητας που υπερασπίζεται το Σύνταγμα και έχουν μοιράσει μεταξύ τους τίτλους

Ποινή φυλάκισης 10 μηνών με 3ετή αναστολή και χρηματική ποινή 500 ευρώ επιβλήθηκε στον 59χρονο “θεματοφύλακα του Συντάγματος“, ο οποίος συστηνόταν ως “εθνικός εισαγγελέας”.

Οι κατηγορίες που του αποδόθηκαν είναι αντιποίηση και για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια.

“Θεματοφύλακας του Συντάγματος”: Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του

Απολογούμενος, ο 59χρονος, υποστήριξε ότι είναι μέλος μιας κοινότητας που υπερασπίζεται το Σύνταγμα και έχουν μοιράσει μεταξύ τους τίτλους. Τόνισε ότι ήρθε στη Θεσσαλονίκη, από την Γερμανία όπου ζει μόνιμα, για να γνωρίσει την πρόεδρο καθώς ο ίδιος είναι Β’ πρόεδρος και εθνικός εισαγγελέας.

Ισχυρίστηκε, επίσης, ότι έκανε ανάρμοστη ανάρτηση στο Facebook γιατί δέχτηκε απειλητικά σχόλια και ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ. “Αυτοί οι ιδιοκτήτες δεν έχουν σχέση με Ελληνικό κράτος αλλά αφορούν τη δική μας μας κοινότητα” σημείωσε.

Υπενθυμίζεται ότι, την Τρίτη, έφτασαν πληροφορίες στην Κρατική Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τις οποίες “ο 59χρονος προχώρησε σε αναρτήσεις στην προσωπική του σελίδα στο facebook, λέγοντας ότι οπλοφορεί με κυνηγετική καραμπίνα και ότι σκοπεύει να βλάψει κόσμο”.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, επιπλέον, δήλωνε ότι είναι “εθνικός εισαγγελέας ” και “στρατιωτικός “, προβαίνοντας παράλληλα σε δημόσιες αναρτήσεις, με ρητορική που προτρέπει σε διάπραξη αδικημάτων.

Οι Αρχές τον εντόπισαν σε ξενοδοχείο που βρίσκεται απέναντι από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Σε έρευνα που ακολούθησε σε αυτοκίνητο, με γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας, οι Αρχές βρήκαν μια σφραγίδα που έγραφε το όνομα του 59χρονου και επιπλέον “Β’ Πρόεδρος – Εθνικός Εισαγγελέας”, ενώ στο προφίλ του στο facebook αναγράφεται ως “Θεσμικό Εθιμικό Συνταγματικό Δίκαιο – Στρατιωτικός Εισαγγελέας- Στρατηγός “.

Ο κατηγορούμενος διαπιστώθηκε ότι διέθετε νόμιμη άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου το οποίο εντοπίστηκε στην περιοχή Τρικαλων και κατασχέθηκε για ανακληθεί η άδεια.