Καταδίκη 30χρονου για επίθεση σε αστυνομικό

354

Στην απολογία του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι τις τελευταίες μέρες του είχαν βεβαιωθεί άλλες 4 κλήσεις για ανάλογες παραβάσεις και αυτό τον εξώθησε στα άκρα.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχο έναν 30χρονο για επίθεση σε αστυνομικό επειδή του “έκοψε” κλήση. Δικάστηκε με την αυτόφωρη διαδικασία και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 9,5 μηνών με 3ετή αναστολή για τα αδικήματα της εξύβρισης, της βίας κατά υπαλλήλων και παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών επειδή κατείχε μικροποσότητα κάνναβης.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι 30χρονος είχε “διπλοπαρκάρει” το αυτοκίνητό του, προκειμένου να αγοράσει καφέ. Βγαίνοντας από το καφέ διαπίστωσε τη βεβαίωση της παράβασης και την αφαίρεση της πινακίδας κυκλοφορίας τού οχήματος ξεκίνησε να βρίζει τον αστυνομικό.

«Έβγαλε ένα πακέτο κλήσεις από το αμάξι, άφησε τον καφέ, μου πήρε την πινακίδα και πήγε να φύγει. Του είπα “σταματά ξεπέρασες τα όρια”. Μόλις τον έπιασα έπεσε κάτω, σηκώθηκε, πήγε να φύγει και μου έδωσε μια μπουνιά με την πινακίδα στα χέρια. Άρχισε να φωνάζει, να βρίζει, να με σκουντάει, δε μπορούσα ούτε συνδρομή να καλέσω, ήταν σε κακή κατάσταση», ανέφερε αστυνομικός-θύμα της επίθεσης

Στην απολογία του, ο 30χρονος, παραδέχτηκε πως η πράξη του ήταν λάθος και ζήτησε συγγνώμη από τον αστυνομικό.

«Κατέβηκα να πάρω καφέ, να πάω στη δουλειά μου σαν άνθρωπος. Βγαίνοντας είδα τον αστυνομικό με το μπλοκάκι, φώναξα “φεύγω φεύγω”. Δεν μου έδωσε σημασία. Αγχώθηκα και νευρίασα γιατί μου πήρε την πινακίδα και δεν ήξερα πως να πάω στη δουλειά. Με τον τρόπο που αντέδρασε μου έδωσε αφορμή για να τον βρίσω».

Ενώ χρησιμοποίησε μια πρωτότυπη δικαιολογία για την βίαιη συμπεριφορά του και την επίθεση σε αστυνομικό, «Παραφέρθηκα, δεν είχα πιει καφέ. Τη μικροποσότητα ναρκωτικών την είχα για προσωπική χρήση».

Τέλος στην απολογία του πρόσθεσε ότι τις τελευταίες μέρες του είχαν βεβαιωθεί άλλες 4 κλήσεις για ανάλογες παραβάσεις και αυτό τον εξώθησε στα άκρα.