Ισόβια για την φρικτή δολοφονία 22χρονου στη Λάρισα-Τον μαχαίρωσε στην καρδιά για οικονομικές διαφορές

400

Ο κατηγορούμενος, στην απολογία του, υποστήριξε ότι χτύπησε το θύμα χωρίς να γνωρίζει, ωστόσο, ότι του προκάλεσε το θανατηφόρο τραύμα, όπως αρνήθηκε επίσης ότι τον χτύπησε με μαχαίρι, αλλά με ένα αιχμηρό εξάρτημα του ναργιλέ, για να ζητήσει, τέλος, συγγνώμη για ό,τι έγινε.

Ισόβια κάθειρξη, και φυλάκιση 3 ετών και 8 μηνών, επιβλήθηκε 38χρονο Ιρακινό, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία ενός 22χρονου, έπειτα από καυγά σε ξενώνα προσφύγων, σε πάροδο της οδού Γεωργιάδου, στη συνοικία των Αμπελοκήπων, στη Λάρισα, λίγο μετά τις 8 το βράδυ του Σαββάτου 31 Οκτωβρίου 2020.

 

 

Ο 38χρονος κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, συμπλοκή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Για τους άλλους δύο συγκατηγορούμενους ομοεθνείς του η έφεση κρίθηκε ως ανυποστήρικτη. 

Πιο συγκεκριμένα, ο 38χρονος τραυμάτισε θανάσιμα με μια μαχαιριά στην καρδιά έναν 22χρονο Σύρο πρόσφυγα και πατέρα δύο ανήλικων παιδιών.

Το πραγματικό κίνητρο της δολοφονίας δεν έγινε ποτέ γνωστό, ενώ υπάρχει μια εκδοχή σύμφωνα με την οποία οι δύο πρόσφυγες διαφώνησαν για τη μη απόδοση του χρηματικού ποσού 200 ευρώ από την πώληση κινητού τηλεφώνου, όπως ποτέ δε βρέθηκε και το μέσο της δολοφονίας.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι έπληξε το θύμα με την τσιμπίδα που αναδεύει τα κάρβουνα του ναργιλέ.

 

Ωστόσο από την ιατροδικαστική έκθεση φαίνεται ο 22χρονος να έπεσε νεκρός έχοντας δεχθεί ένα θανατηφόρο τραύμα «από νήσσων και τέμνον όργανο στην καρδιακή χώρα», «πιθανότατα μαχαίρι», όπως επισήμανε και ο Αστυνομικός έξω από τον ξενώνα των προσφύγων.

 

«Το θύμα δέχθηκε ένα και μόνο χτύπημα στην καρδιά. Ένα τέτοιο χτύπημα δεν προέρχεται άνευ προμελέτης, τυχαία ή από έλλειψη προσοχής. Αυτό το χτύπημα δείχνει αποφασιστικότητα και γνώση» τόνισε ο Εισαγγελέας στην αγόρευσή του, προτείνοντας την ενοχή του κατηγορουμένου, όπως και πρωτόδικα, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς περί άμυνας ή βρασμού ψυχής.

 

 

Δολοφονία στη Λάρισα: Το χρονικό 

Οι δύο παρέες του κατηγορουμένου και του θύματος, το μεσημέρι της δολοφονίας -σύμφωνα με πληροφορίες της eleftheria.gr, βρέθηκαν στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας. Εκει φαινεται να υπήρξε μια φραστική αντιπαράθεση μεταξύ τους.

“Υπήρχαν σίγουρα διαφορές, γι’ αυτό και υπήρξε ένταση στη συνέχεια στα διαμερίσματά τους, στον 1ο και 3ο όροφο του ξενώνα, όπου διέμεναν. Για να ενταθεί η διαμάχη με τρία πιθανά αίτια: Οικονομικές διαφορές από πιθανή πώληση ή επισκευή κινητού τηλεφώνου. Θέματα τιμής, και θώς κάποιος εξύβρισε μια γυναίκα ή γενικότερες διαφορές με αφορμή τις χώρες καταγωγής» πρόσθεσε ο Εισαγγελέας.

“Κατά τη συμπλοκή ο καιτηγορούμενος επέφερε το καθοριστικό χτύπημα, έπληξε το θύμα στην καρδιά. Το θύμα έπεσε αμέσως στο έδαφος, όλοι κατάλαβαν τη σοβαρότητα του χτυπήματος και αποχώρησαν. Το μαχαίρι δεν ανευρέθη. Το φονικό όργανο δεν ήταν τσιμπίδα, αλλά νήσσων και τέμνον όργανο”, επανέλαβε ο Εισαγγελέας και «ο θάνατος σχεδόν ακαριαίος», διευκρινίζοντας ότι στο υπόδημα του κατηγορουμένου ταυτοποιήθηκε το αίμα του θύματος.

 

 

Έτσι, ο 38χρονος και οι δύο συγκατηγορούμενοι ομοεθνείς του εγκατέλειψαν τον 22χρονο και στη συνέχεια συνελήφθησαν, στο ανάχωμα της ΔΕΥΑΛ στον Πηνειό. Εκεί όπου ο 38χρονος φέρεται να ομολόγησε την πράξη του.

Ο κατηγορούμενος, στην απολογία του, υποστήριξε ότι χτύπησε το θύμα χωρίς να γνωρίζει, ωστόσο, ότι του προκάλεσε κιόλας το θανατηφόρο τραύμα, όπως αρνήθηκε επίσης ότι τον χτύπησε με μαχαίρι, αλλά με ένα αιχμηρό εξάρτημα του ναργιλέ, για να ζητήσει, τέλος, συγγνώμη για ό,τι έγινε.