Καταδίκη 49χρονου ΑμεΑ για γενετήσιες πράξεις με ανήλικη

96
Ποινή φυλάκισης 4 ετών και χρηματική ποινή επιβλήθηκε σε 49χρονο ΑμεΑ καθώς κατηγορείται ότι τέλεσε γενετήσιες πράξεις με 16χρονη, έναντι αμοιβής.

Ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος ενόψει του Εφετείου.

Η ανήλικη φιλοξενούνταν σε ορφανοτροφείο και στις εξόδους της, σύμφωνα με τις καταθέσεις της στις Αρχές και ενώπιον ψυχολόγου, εκδιδόταν στις πιάτσες του αγοραίου έρωτα της οδού Γιαννιτσών, στη Θεσσαλονίκη.

Το ίδιο και την ημέρα του επίδικου συμβάντος, τον περυσινό Ιούνιο. «Με ρώτησε πόσο ετών είμαι και του είπα 17.5, δηλαδή έναν χρόνο μεγαλύτερη από όσο είμαι» υποστήριξε η ανήλικη στην προανακριτική της κατάθεση, που διαβάστηκε στο δικαστήριο.

Όταν ο κατηγορούμενος αρνήθηκε να πληρώσει το συμφωνημένο ποσό των 50 ευρώ για τις υπηρεσίες που του προσέφερε, εκείνη αντέδρασε. «Για να τον αναγκάσω να πληρώσει πήρα το κινητό του και έτρεξα έξω από το αυτοκίνητο», είπε. Περαστικός άκουσε φωνές και ειδοποίησε την Αστυνομία η οποία επιλήφθηκε συλλαμβάνοντας τον 49χρονο.

Γενετήσιες πράξεις με 16χρονη έναντι αμοιβής: Τι υποστήριξε ο 49χρονος

Ο 49χρονος, απολογούμενος υποστήριξε ότι η 16χρονη φαινόταν πιο μεγάλη, ενώ αρνήθηκε όσα του καταμαρτύρησε, λέγοντας ότι δεν συνέβη κάτι μεταξύ τους.«Μπροστά στους αστυνομικούς έδωσα τα χρήματα για να μου δώσει πίσω το κινητό», είπε, καθισμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, καθώς ζει με ακρωτηριασμένο πόδι και χέρι.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, το Δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής μέχρι το Εφετείο. Σχετικό αίτημα είχε υποβάλει και η υπεράσπισή του, κάνοντας επίκληση στην ανήλικη κόρη του την οποία μεγαλώνει μόνος του και η οποία τον φροντίζει, όπως είπε.

«Όσο υπάρχουν άνθρωποι που θα επιδιώκουν το αγοραίο έρωτα, τόσο θα συντηρείται αυτό το αποτρόπαιο φαινόμενο» τόνισε η εισαγγελέας της έδρας, ενώ ζήτησε την καταδίκη του κατηγορούμενου.