Καταδικάστηκε ο 67χρονος λυράρης για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκου – Αθωώθηκε ο γιατρός

  12

  Ο 67χρονος βρίσκεται ήδη προφυλακισμένος στις φυλακές της Τρίπολης για τη σεξουαλική κακοποίηση ανήλικου αγοριού.

  Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου έκρινε ένοχο τον 67χρονο λυράρη για την σεξουαλική εκμετάλλευση υπό καθεστώς απειλών και βίας ενός ανήλικου αγοριού και του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης  άνω των πέντε ετών κατά συγχώνευση.

  Ο 67χρονος βρίσκεται ήδη προφυλακισμένος στις φυλακές της Τρίπολης για σεξουαλική κακοποίηση.

  Σε αντίθεση με την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του 67χρονου λυράρη το δικαστήριο κήρυξε ομόφωνα αθώο έναν 47χρονο γιατρό, ο οποίος αντιμετώπιζε την κατηγορία της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας άπαξ τελεσθείσας.

  Σύμφωνα με το cretalive.gr, η εξέλιξη αυτή ήταν μία δικαίωση για τον γιατρό που ενεπλάκη άθελα του σε μία απίστευτη περιπέτεια χωρίς να γνωρίζει ότι το ραντεβού που είχε κλείσει διαδικτυακά αφορούσε ένα ανήλικο αγόρι και όχι έναν ενήλικα, όπως θεωρούσε. Όταν ήρθε αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, επικαλέστηκε μία πρόφαση και έφυγε αμέσως.

  Καταδίκη λυράρη: Το κατηγορητήριο

  Ο λυράρης, ο οποίος αρνείται τις αποδιδόμενες κατηγορίες, κρίθηκε ένοχος για τις κατηγορίες:

  • της παράνομης βίας κατ’ εξακολούθηση,
  • της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ΄ εξακολούθηση με παθόντα νεότερο των 12 ετών
  • διευκόλυνση προσβολών της  ανηλικότητας κατ’ εξακολούθηση, -χρησιμοποίηση, διαβίβαση, διάθεση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αποκτήθηκαν από τη χωρίς δικαίωμα επέμβαση με οποιονδήποτε τρόπο σε σύστημα αρχειοθέτησης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα κατ’ εξακολούθηση,
  • παράνομη οπλοκατοχή

  Για κάθε μία από τις τρεις πρώτες κατηγορίες επιβλήθηκε στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης 2 ετών, για την 4η πράξη επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2 ετών και χρηματική ποινή 5000 ευρώ, ενώ για την 5η πράξη επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 8 μηνών και χρηματική ποινή 100 ευρώ. Η συνολική ποινή φυλάκισης, κατά συγχώνευση, ανέρχεται σε 64 μήνες.

  Σημειώνεται ότι ο λυράρης καταδικάστηκε για τα πλημμελήματα τα οποία κατηγορείται καθώς η δίκη για τα αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα που του αποδίδονται δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα.

  Οι υπόλοιπες κατηγορίες που του αποδίδονται είναι η πορνογραφία ανηλίκων μέσω πληροφοριακών συστημάτων με τις ειδικότερες μορφής της κατοχής και της διαβίβασης με ανήλικο που δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους.

  Ειδικότερα, η μια ανήλικη φέρεται να έχει ταυτοποιηθεί, ενώ η δεύτερη ανήλικη δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί.

  Τα περιστατικά φέρεται να έλαβαν χώρα πριν από την υπόθεση με τη σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος του ανηλίκου αγοριού.

  Για αυτήν την υπόθεση, ο 66χρονος στην απολογία του, έκανε λόγο για “πλεκτάνη” που είχε στηθεί σε βάρος του.

  Από την πλευρά της οικογένειας του ανήλικου αγοριού είχε εκφραστεί τότε η έντονη ικανοποίηση για την απόφαση προφυλάκισης του κατηγορούμενου καλλιτέχνη.