Λασίθι: Το δικαστήριο μετέτρεψε την αρχική κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και τον οδήγησε εκτός φυλακής

118

Ο 28χρονος πυροβόλησε συγχωριανό του στη μέση του δρόμου καθώς γύριζε από το γλέντι του γάμου της αδερφής του, στο χωριό Κατσαμπά της Κρήτης.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου με ομόφωνη απόφαση μετέτρεψε την αρχική κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη, οδηγώντας τον ουσιαστικά εκτός φυλακής. Στον κατηγορούμενο αναγνωρίστηκε επίσης, κατά πλειοψηφία 5-2, το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη  καθώς όσο διάστημα βρίσκεται στη φυλακή, έχει έπεισε το Δικαστήριο ότι προσπαθεί πραγματικά να απεξαρτηθεί και να ζήσει μία φυσιολογική ζωή, μακριά από εντάσεις, καταχρήσεις και καυγάδες. Ως εκ τούτου η συνολική ποινή που του επιβλήθηκε ήταν 30 μήνες, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Σύμφωνα με το creta-live, ο ίδιος εμφανίστηκε μετανιωμένος για την πράξη του και επανέλαβε ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση.

Πυροβόλησε συγχωριανό του: Το χρονικό

Τον Δεκέμβριο του 2022 καθώς ο 28χρονος που διαμένει μόνιμα στο Ηράκλειο γυρνούσε από το γλέντι του γάμου της αδερφής του στο χωριό καταγωγής του και διαπληκτίστηκε στο δρόμο με έναν μόνιμο κάτοικο του χωριού.

Ο άτυχος άνδρας είχε μόλις αγοράσει φαγητό κι ετοιμαζόταν να επιστρέψει σπίτι του. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου αντάλλαξαν “βαριές κουβέντες” και το θύμα έβρισε αυτόν και την οικογένειά του. Τότε ο 28χρονος υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών πλησίασε το αυτοκίνητο και πυροβόλησε μια φορά στον αέρα, με το όπλο που όπως λέει είχε μαζί του για τις μπαλοθιές στον γάμο. Το περιστατικό δεν έληξε όμως εκεί. Ακολούθησε το αυτοκίνητο του θύματος και έλαβε χώρα και δεύτερο φραστικό επεισόδιο, τότε ο 28χρονος πυροβόλησε ξανά με μία από τις σφαίρες να βρίσκει τον παθόντα στο γόνατο.

Το περιστατικό συνέβη εντός κατοικημένης περιοχής και οι περίοικοι κάλεσαν ΕΚΑΒ και Αστυνομία, ενώ κατέγραψαν και τις πινακίδες του αυτοκινήτου του 28χρονου. Λίγο αργότερα αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ εντόπισαν τον 28χρονο, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του ενώ ισχυρίστηκε ότι και ενώπιον του Δικαστηρίου, ότι δεν σκόπευε να σκοτώσει.