Το Εφετείο επέβαλε ισόβια στον πατέρα που σκότωσε τον γιο του τα Χριστούγεννα του 2020

  42

  Κάθειρξη 12 ετών επέβαλε το δικαστήριο στον γιο του και αδερφό του θανόντος, για απλή συνέργεια.

  Σε δεύτερο βαθμό εκδικάστηκε σήμερα 13 Μαρτίου, η υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο με τον πατέρα που σκότωσε τον γιο του στο Ηράκλειο Κρήτης, ανήμερα των Χριστουγέννων, το 2020

  Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο ανατολικής Κρήτης επέβαλε ισόβια στον 56χρονο πατέρα, ενώ στον γιο του επέβαλε ποινή κάθειρξης 12 ετών για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία του αδερφού του.

  Το πρωτόδικο Δικαστήριο είχε επιβάλει ισόβια ποινή κάθειρξης και στον πατέρα και στον 27χρονο γιο του.

  Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο 27χρονος επρόκειτο να αποφυλακιστεί σύντομα αφού ήδη έχει εκτίσει 3 έτη φυλάκισης, στο άκουσμα της απόφασης ο πατέρας αγκάλιασε και φίλησε τον γιο του, ευχαριστώντας το Δικαστήριο για το παιδί του.

  Πάντως η έδρα από την πλευρά της, απευθυνόμενη στον 27χρονο σημείωσε ότι η πράξη του ήταν βαρύτατη με δεδομένο ότι το θύμα ήταν αδελφός του νεαρού. “Με την αποφυλάκισή σας φροντίστε να κάνετε καλύτερη τη ζωή σας και να μείνετε μακριά από τέτοιες καταστάσεις” ,είπε η έδρα στον 27χρονο.

  Σε δήλωσή του ο συνήγορος υπεράσπισης πατέρα και γιου, ανέφερε: “Επρόκειτο για μία υπόθεση με ιδιαίτερο ψυχολογικό φορτίο. Το δευτεροβάθμιο Δικαστήριο με τα εχέγγυα που παρέχει και την ευθυκρισία του, απέδειξε για άλλη μια φορά ότι η Δικαιοσύνη αφουγκράζεται. Με μία διαχειρίσιμη ποινή, συγκριτικά με την ισόβια που του είχε επιβληθεί στον πρώτο βαθμό, ο αδερφός του θανόντος θα βγει από την φυλακή και θα ξεκινήσει το νέο κεφάλαιο της ζωής του”.

  Τέλος υπενθυμίζεται πως ο 56χρονος πατέρας που σκότωσε τον γιο του με μαχαίρι, υποστηρίζει από την πρώτη στιγμή πως βρισκόταν σε άμυνα.