Ένοχη 45χρονη οικιακή βοηθός -serial killer για τη δολοφονία 75χρονης

187

Η 45χρονη έχει ομολογήσει ότι έχει σκοτώσει 4 άτομα, τα οποία φρόντιζε αλλά και την απόπειρα ανθρωποκτονίας του 1 έτους παιδιού της.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω απασχόλησε η υπόθεση με την 45χρονη οικιακή βοηθό-serial killer η οποία κρίθηκε ένοχη για τη δολοφονία της 75χρονης και της επιβλήθηκε κάθειρξη 15 ετών.

Η κατηγορούμενη, επικαλέστηκε νοσηρή διατάραξη των πνευματικών λειτουργιών ζητώντας μη καταλογισμό της κατηγορίας που της έχει απαγγελθεί.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, η 45χρονη ζήτησε να της αναγνωριστεί μειωμένος καταλογισμός τονίζοντας πως η πράξη δεν καταλογίζεται στον δράστη, αν, όταν τη διέπραξε, λόγω νοσηρής διατάραξης των πνευματικών λειτουργιών ή διατάραξης της συνείδησης και πως η ίδια δεν είχε την ικανότητα να αντιληφθεί το άδικο της πράξης της ή να ενεργήσει σύμφωνα με την αντίληψή της για το άδικο αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι η 45χρονη έχει ομολογήσει ότι έχει σκοτώσει 4 άτομα, τα οποία φρόντιζε αλλά και την απόπειρα ανθρωποκτονίας του 1 έτους παιδιού της. Οι δικογραφίες για τα υπόλοιπα εγκλήματα που της αποδίδονται εκκρεμούν.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει επαρκή στοιχεία εις βάρος της 45χρονης που πάσχει από ψυχική νόσο και είχε προβάλει τον ισχυρισμό περί μειωμένου καταλογισμού λόγω σχιζοφρένειας.

Το δικαστικό συμβούλιο, κάνοντας δεκτή σχετική εισαγγελική εισήγηση, έκρινε πως είχε επηρεασμένη την ικανότητα να αντιληφθεί τον άδικο χαρακτήρα των πράξεών της και να ενεργήσει αναλόγως αλλά δεν την είχε απωλέσει πλήρως, δεν είχε απωλέσει πλήρως την ικανότητα να αντισταθεί στην παρόρμησή της, δεν είχε πλήρως αλλοιωμένο επίπεδο συνείδησης, δεν βρισκόταν σε κατάσταση πλήρους σύγχυσης ή διέγερσης σε υψηλό βαθμό.

Τι υποστήριξε στην απολογία της η 45χρονη οικιακή βοηθός-serial killer

Για τη δολοφονία της 75χρονης στις 21-11-2022, η 45χρονη δήλωσε ότι την αγαπούσε πολύ και τη λυπούσε το γεγονός ότι συνέχεια ούρλιαζε από τους πόνους. Εκείνο το βράδυ, ήταν ξαπλωμένη στο κρεβάτι και κοιμόταν ανήσυχα. Απολογούμενη, δήλωσε ότι, τις πρώτες πρωινές ώρες, περίπου λίγο μετά τις 6:30 άκουγε συνεχώς μια φωνή να της λέει «λύτρωσέ την, λύτρωσέ την, υποφέρει» και ξεκίνησε να βλέπει και σκιές να περιφέρονται στο χώρο.

Οι φωνές, όπως είπε, της ζητούσαν να λυτρώσει την 75χρονη. Έτσι, την πλησίασε στο κρεβάτι, έβαλε το χέρι της στο στόμα της ηλικιωμένης και στη συνέχεια της έκλεισε τη μύτη με σκοπό να την πνίξει κι επειδή η 75χρονη κουνούσε τα χέρια της, έπιασε ένα μαξιλάρι και ολοκλήρωσε την πράξη της, όπως περιέγραψε.

Επιπλέον, υποστήριξε ότι ήταν σε απόλυτο σοκ και πολύ φοβισμένη, δεν μπορούσε να καταλάβει τι είχε γίνει και ανέφερε πως όταν έδωσε την πρώτη της κατάθεση στην Αστυνομία ήταν σε πανικό και αναίρεσε τον ισχυρισμό της ότι την σκότωσε επειδή δεν την άφησε να κοιμηθεί.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο 21 ετών σήμερα παιδί της, και είπε ότι παντρεύτηκε σε μικρή ηλικία και επειδή δεν ήταν εύκολο να διαχειριστεί την μητρότητα σε τόσο νεαρή ηλικία αποπειράθηκε να πνίξει το παιδί σε ηλικία μόλις ενός έτους, λόγω των έντονων ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε. Μάλιστα, τη στιγμή εκείνη άκουγε συνεχώς φωνές, πράγμα που την έκανε να χάνει τα λογικά της, υποστήριξε.

Όταν συνειδητοποίησε την πράξη της, όπως ισχυρίστηκε, κάλεσε η ίδια την Αστυνομία στο σπίτι.

Μετά απ΄αυτό νοσηλεύτηκε για αρκετά χρόνια στο Ψυχιατρείο της Λέρου όπου ελάμβανε πάρα πολύ δυνατή φαρμακευτική αγωγή. Μετά από αρκετά χρόνια βγήκε από το Ψυχιατρείο της Λέρου, θεωρώντας οι θεράποντες ιατροί της αλλά και η ίδια ότι είχε ξεπεράσει τα ψυχολογικά της προβλήματα.