Ποινή κάθειρξης 12 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου σε έναν 52χρονο υπήκοο Αλβανίας και προσωρινά κρατούμενο στις φυλακές, για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση και απόπειρα εμπρησμού από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος σε άνθρωπο και ξένα πράγματα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όπως αναφέρει το magnesianews, ο 52χρονος σήμερα, οικοδόμος στο επάγγελμα, στις 29 Δεκεμβρίου 2022, περιέλουσε με βενζίνη την πρώην σύζυγό του την ώρα που αυτή έβγαινε με τον 17χρονο γιό τους από το αυτοκίνητό της, στην πιλοτή της πολυκατοικίας όπου διαμένει, ενώ βενζίνη έριξε και στο αυτοκίνητο απειλώντας να το κάψει.

Ευτυχώς ο 17χρονος αντέδρασε ψύχραιμα, συγκρατώντας τον πατέρα του, με αποτέλεσμα η μητέρα να προλάβει να φύγει και να πάει στην αστυνομία. Ο δράστης, οικοδόμος στο επάγγελμα, είχε κατηγορηθεί παλαιότερα για εμπόριο ναρκωτικών και του έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος κατέθεσε ότι δεν είχε πρόθεση να πυρπολήσει την γυναίκα με την οποία είχαν χωρίσει, αλλά δεν το άφηνε να δει το παιδί τους, με αποτέλεσμα να τον κυριέψει απελπισία γιορτινές μέρες που ήταν.

To Top