Επιστρέφει στη φυλακή η 30χρονη που εγκατέλειψε το μωρό της σε παραλία με αποτέλεσμα να πνιγεί

Το δικαστήριο σε δεύτερο βαθμό της επέβαλε ποινή κάθειρξης 5 ετών – Έχει ήδη εκτίσει 1 έτος φυλάκισης και της απομένουν κάποιοι μήνες έκτισης

Στη φυλακή επιστρέφει η 30χρονη παιδοκτόνος από την Πάτρα, η οποία τον Φεβρουάριο του 2020 είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, καθώς λίγες ώρες μετά τον τοκετό, έφυγε από το νοσοκομείο και εγκατέλειψε το νεογέννητο βρέφος της στην παραλία της Πλαζ, με αποτέλεσμα αυτό να πνιγεί αβοήθητο.

Σύμφωνα με την pelop.gr, η γυναίκα είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε οκτώ χρόνια κάθειρξη για παιδοκτονία και όχι για ανθρωποκτονία από πρόθεση, όπως αρχικά ήταν η κατηγορία.

Βρισκόταν προσωρινά ελεύθερη λόγω αναστέλλουσας ισχύος της ποινής μέχρι την εκδίκαση της έφεσης που της είχε επιβάλει το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου, με τον όρο της ψυχιατρικής παρακολούθησης.

Η παιδοκτονία έχει ηπιότερη ποινική αντιμετώπιση από την ανθρωποκτονία, καθώς το δικαστήριο αναγνωρίζει ότι πραγματοποιείται στο πλαίσιο μίας οξείας ψυχωτικής διαταραχής (επιλόχειος ψύχωση) ή σοβαρής συναισθηματικής διαταραχής (επιλόχειος κατάθλιψη), την οποία επικαλέστηκε η κατηγορούμενη στην απολογία της.

Στη φυλακή η 30χρονη παιδοκτόνος: Η απόφαση σε δεύτερο βαθμό

Η 30χρονη γυναίκα κάθισε ξανά τη Δευτέρα (15/4) στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πατρών.

Το δικαστήριο την έκρινε ένοχη για παιδοκτονία όπως πρωτόδικα και της επέβαλε ποινή κάθειρξης 5 ετών χωρίς αναστολή. Της αναγνωρίστηκε μόνο το ελαφρυντικό το πρότερου σύννομου βίου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα «Πελοπόννησος» η γυναίκα στο άκουσμα της ποινής και κατά συνέπεια της επιστροφής της στην φυλακή έπεσε στα γόνατα και με λυγμούς φώναζε, «γιατί, γιατί το κάνετε αυτό; Δεν μπορώ άλλο», ενώ και η μητέρα της, εκλιπαρούσε το δικαστήριο για επιείκεια: «Σας παρακαλώ πολύ, λυπηθείτε μας. Σας παρακαλώ πολύ, έχετε παιδιά δεν καταλαβαίνετε;».

Νωρίτερα, η κατηγορούμενη απολογήθηκε μέσα σε λυγμούς και υποβασταζόμενη από τον πατέρα της, ζήτησε από το δικαστήριο ανθρώπινη κατανόηση για την ψυχωτική κατάσταση που βίωσε, λέγοντας ότι έχει χάσει τη μισή ζωή της.

Η 30χρονη παιδοκτόνος έχει εκτίσει σχεδόν έναν χρόνο προσωρινής κράτησης στις φυλακές Ελαιώνα και με την τελική ποινή που της επέβαλε το δικαστήριο, της απομένουν κάποιοι μήνες έκτισης.

 

 

To Top