Ποινή 6 ετών σε 41χρονο φορέα του AIDS ο οποίος μετέδωσε επίτηδες τον ιό στη σύντροφό του

80

Ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδονται και υποστηρίζει ότι αποτελούν αποκυήματα της φαντασίας της πρώην συντρόφου του για να τον εκδικηθεί.

Κάθειρξη 6 ετών επιβλήθηκε στον 41χρονο φορέα του AIDS ο οποίος κατηγορείται ότι μετέδωσε επίτηδες τον ιό στην πρώην σύντροφό του.

Φορέας AIDS μετέδωσε επίτηδες τον ιό στη σύντροφό του: Το χρονικό

Όπως έγραψε η dimokratiki.gr, η πρώτη υπόθεση αφορά την πρώην σύντροφο του 41χρονου, που έχει αποκτήσει δύο παιδιά από το πρώτο της γάμο κι άλλα τρία παιδιά από τον μετέπειτα σύντροφό της. Με τον κατηγορούμενο γνωρίσθηκε το έτος 2013 περίπου κι αργότερα, το έτος 2014, αυτός βάφτισε τα δίδυμα μικρότερα τέκνα της.

Είκοσι ημέρες μετά τον χωρισμό της με τον κατηγορούμενο, στις 16.3.2020, η μητέρα μετέβη στο Α.Τ. Ιαλυσού και κατήγγειλε ότι η μικρή της κόρη της είχε εκμυστηρευθεί ότι είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον κατηγορούμενο.

Επίσης, αποκάλυψε ότι καθ’ όλη την διάρκεια της συμβίωσής τους από το 2017 έως το 2020, φερόταν βάναυσα εξακολουθητικά στην ίδια και στα παιδιά της και ότι είχε φτάσει να της πετά βαριά αντικείμενα, όπως ένα σίδερο, έναν αφυγραντήρα, ότι την είχε απειλήσει με μαχαίρι, την είχε καρφώσει με ένα ξύλο που χρησιμοποιούσε στο τζάκι και πολλά άλλα. 

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος πάσχει από τον ιό HIV και δεν προσεβλήθη από το σύνδρομο το θύμα.

Ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδονται και υποστηρίζει ότι αποτελούν αποκυήματα της φαντασίας της πρώην συντρόφου του για να τον εκδικηθεί.

Επιπλέον, προσκόμισε στοιχεία από τα οποία φέρεται να προκύπτει ότι την επίμαχη περίοδο του έτους 2018 που του αποδίδεται ότι τέλεσε τα αδικήματα, η σύντροφός του παρακολουθείτο από την Πρόνοια και δεν είχε προκύψει οτιδήποτε σχετικό στις οικείες εκθέσεις που συντάχθηκαν.

Η δεύτερη υπόθεση, με κατηγορούμενο τον ίδιο αναβλήθηκε. Η υπόθεση αφορούσε βιασμό κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη κατ’ εξακολούθηση και σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, αδικήματα που φέρονται ότι τελέσθηκαν στην Ρόδο κατά τα έτη 2018 έως και τον Φεβρουάριο του 2020.

Κατηγορείται για το ότι από τα τέλη Ιουλίου 2020 έως τον μήνα Ιούλιο 2022, ενώ έμενε με την σύντροφό του, φέρεται σκόπιμα να προκάλεσε σε αυτήν βαριά σωματική βλάβη και συγκεκριμένα βαριά και μακροχρόνια αρρώστια που προκαλεί αναπηρία και εμποδίζει τον άνθρωπο σημαντικά και για μεγάλο χρονικό διάστημα να χρησιμοποιεί το σώμα του.

Ειδικότερα, γνωρίζοντας ότι ήταν φορέας του HIV και έπασχε από το σύνδρομο επίκτητης ανοσολογικής ανεπάρκειας (AIDS), με σκοπό να μεταδώσει τον ιό στην τότε μόνιμη σύντροφό του με την οποία συμβίωνε, φέρεται να ερχόταν καθημερινά σχεδόν σε απροφύλακτη σεξουαλική επαφή τόσο κατά φύση, όσο και παρά φύση μαζί της, αν και γνώριζε ότι με τον ανωτέρω τρόπο θα της μετέδιδε μετά βεβαιότητας τον ιό, πράγμα που πέτυχε.

Σημειώνεται μάλιστα ότι ο oροθετικός στον ιό έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για πανομοιότυπη υπόθεση.

Όπως διατείνεται ο ίδιος, ενώ την είχε ενημερώσει για το πρόβλημα της υγείας του από την πρώτη στιγμή εκείνη υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε τίποτα.