Καταδικάστηκε καθηγητής που παρενόχλησε 17χρονη μαθήτρια

Σε ποινή φυλάκισης 22 μηνών, με αναστολή, καταδικάστηκε ο καθηγητής από την Αλεξανδρούπολη, που κατηγορήθηκε για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας ενός κοριτσιού 17 ετών.

Σύμφωνα με τον ALPHA, η δίκη πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, έπειτα από αίτημα της 17χρονης.

Επιπλέον, οι περιοριστικοί όροι που του είχαν επιβληθεί αναφορικά με τη μη προσέγγιση του σχολείου και του θύματος παραμένουν.

Με απόφαση της προϊσταμένης της Δευτεροβάθμιας, θα υπάρξει και περικοπή των αποδοχών του.

«Είμαι αθώος, είναι όλα συκοφαντίες»

«Είμαι θύμα σκευωρίας» είχε αναφέρει σε παλαιότερες δηλώσει του ο καθηγητής.

Ο 46χρονος, μάλιστα, είχε μιλήσει και για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την εκπαίδευση: «Η εκπαίδευση είναι τέχνη», ενώ για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών που διδάσκουν στο σχολείο που εργάζεται είχε αναφέρει: «Πιστεύω στην αξιολόγηση με τον σωστό τρόπο», και επιβεβαίωσε ότι ο ίδιος έχει περάσει από την διαδικασία της αξιολόγησης.

Παράλληλα, είχε δηλώσει περήφανος για το έργο του και αποφασισμένος να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο και ρυθμό τη δουλειά του. «Τα παιδιά είναι σαν το αέριο, όσο το πιέζεις μαζεύεται», είχε σχολιάσει ο καθηγητής.

«Το κατηγορητήριο είναι για διατάραξη ησυχίας στο σχολείο, που υπηρετώ για πάνω από δέκα χρόνια, και θα καταπέσει πολύ σύντομα. Το κατηγορητήριο λέει και για απειλή. Είναι όλα συκοφαντίες», είχε πει ο καθηγητής μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο.

Αναφορικά με την 17χρονη μαθήτρια που έκανε την καταγγελία είπε: «Είμαστε με την οικογένειά της για πάνω από 20 χρόνια φίλοι. Δεν έχω στείλει κανένα γραπτό μήνυμα. Στο πλαίσιο του μαθήματος, την βοηθάω γιατί στην Βιολογία είναι λίγο πίσω, έχουμε μια ανταλλαγή σημειώσεων».

Πηγή :
To Top