UNICS – Δικηγορικό Γραφείο Κυριάκου Κόκκινου & Συνεργατών

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Αποτελεσματικότητα-Γνώση-Εμπειρία-

Ταχύτητα-Αξιοπιστία-Συνέπεια

 

Το Γραφείο Νομικών Συμβούλων UNICS LEGAL – Κυριάκος Κόκκινος και συνεργάτες, αποτελεί το αποτέλεσμα της ενοποίησης υψηλής ποιότητας, ικανοτήτων κι εμπειρίας νομικών επαγγελματιών, Δικηγόρων, διαφόρων ειδικοτήτων, Συμβολαιογράφων, Διαμεσολαβητών, Διαπραγματευτών, Συστημικών Αναλυτών, Coaches και Εκπαιδευτών Ενηλίκων.

Υλοποιούμε Ειδικό πρόγραμμα Νομικής Υπεράσπισης και Στρατηγικής Αντιμετώπισης Κρίσεων, με εφαρμογή των αρχών της Οργανικότητας, με προχωρημένες συνδυασμένες Νομικές Στρατηγικές και τεχνικές Διαπραγμάτευσης, Διαμεσολάβησης, Συστημικής Ανάλυσης και Coaching στο νομικό πεδίο, με επίσκεψη, μελέτη και κατάστρωση σχεδιασμού και στρατηγικής σε κάθε πόλη της Ελλάδος και του Κόσμου, ώστε κάθε νομικό πρόβλημα εκτός από την αποτελεσματική και ταχεία αντιμετώπισή του, να αποτελεί και ένα πνευματικό βίωμα κάθε ανθρώπου, αναγκαίο προς την συνειδητοποίηση, αυτοπραγμάτωση και πνευματική βίωση της ΖΩΗΣ, προς την κατεύθυνση της ατομικής και συλλογικής Ευημερίας! Το πρωτότυπο αυτό πρόγραμμα, δικής μας ιδιοκτησίας, συστημικής επίλυσης νομικών διαφορών “UNICS – τακτοποιώ το χάος Οργανικά”, αξιοποιεί αρχές, γνώσεις, στρατηγικές και τεχνικές της νομικής επιστήμης, της διαπραγμάτευσης, της διαμεσολάβησης, της συστημικής ανάλυσης, της ενδυνάμωσης – coaching, της μεταμορφωτικής εκπαίδευσης ενηλίκων, της φιλοσοφίας και της στρατιωτικής εκπαίδευσης των ειδικών δυνάμεων, ξεπερνώντας τα όρια μιας απλής νομικής πρακτικής, εισάγοντας καθέναν, που έχει προβλήματα με χαοτικά ζητήματα της κοινωνικής μας συμβίωσης, βαθιά μέσα στο ατομικό και συλλογικό “Ον”, όπου μπορεί να βρει το μίτο της Αριάδνης για να εξέλθει του νομικού, προσωπικού, οικογενειακού, κοινωνικού ή εργασιακού του λαβυρίνθου!

Επικοινωνείστε μαζί μας και εγγραφείτε στις σελίδες μας, όπου κάθε θετική σας αξιολόγηση θα μας βοηθήσει να διαδώσουμε το μήνυμα ότι η ζωή του καθενός και όλων μας ως Ανθρωπότητα, μπορεί να γίνει ευτυχισμένη, αρκεί να είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε τα σωστά βήματα στον ορθό Δρόμο!

Το Δικηγορικό μας Τμήμα, με γραφεία στην Αθήνα, Παλλήνη και Κόρινθο διευθύνεται από τον κ. Κυριάκο Κόκκινο, Δικηγόρο στον Άρειο Πάγο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ειδικευμένο Ποινικολόγο, Εμπορικολόγο, Διαπραγματευτή, Συστημικό Αναλυτή, Εκπαιδευτή Ενηλίκων και Coach, ενώ το γραφείο της Κορίνθου διευθύνει η Παρασκευή (Εύη) Κοκκίνου, Δικηγόρος, πιστοποιημένη Διαμεσολαβήτρια, Εκπαιδευτή Ενηλίκων και DPO.

Το Συμβολαιογραφικό Τμήμα, με έδρα στην Παλλήνη, διευθύνεται από τη Συμβολαιογράφο Σίσσυ Κατσούδα.

Η ομάδα νομικών μας καλύπτει όλο το εύρος δικαίου κι αποτελείται από άριστους κι επιλεγμένους νομικούς, ικανούς να επιλύσουν κάθε δύσκολο πρόβλημα, στηρίζοντάς σας σε όλες εκείνες τις κρίσιμες στιγμές δυσάρεστες ή δημιουργικές, όπου η συμβολή του κατάλληλου κι ικανού νομικού αποτελεί μία από τις σημαντικότερες παραμέτρους επιτυχίας.

Στο γραφείο μας ασχολούμαστε προσωπικά με τις ανάγκες του κάθε πελάτη μας, ξεχωριστά και με προσοχή, εφαρμόζοντας ειδικό στρατηγικό σχεδιασμό στην επίλυση ακόμη και των πλέον δύσκολων προβλημάτων, με χρήση εκτός των νομικών εργαλείων και των αρχών της διαπραγμάτευσης, της διαμεσολάβησης, της συστημικής ανάλυσης και του coaching, προς επίτευξη του βέλτιστου αποτελέσματος, παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες (Δικηγορικές και Συμβολαιογραφικές) για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη διεκπεραίωση της κάθε εντολής.

Βιώνουμε τη Δικηγορία, τη Συμβολαιογραφία και τις Νομικές εν γένει υπηρεσίες ως λειτούργημα, ως μέσο τίμιου βιοπορισμού , που συνιστά την κοινωνική προσφορά μας για την εδραίωση της κοινωνικής ειρήνης, ασφάλειας και ευημερίας, την κατάρτιση ισχυρών συμβάσεων, την πρόληψη και επίλυση κοινωνικών συγκρούσεων, την αποτελεσματική συμβουλή και μεσολάβηση για την προστασία των πληττομένων από την αδικία και ατυχία ανθρώπων και νομικών προσώπων και τη διασφάλιση της ομαλής συνεργασίας τους, προς εξυπηρέτηση των θεμιτών σκοπών τους, αλλά και την ενώπιον πάσης φύσεως Αρχών και Δικαστηρίων υπεράσπιση των συμφερόντων των εντολέων μας.

Υποστηρίζουμε άτομα , επιχειρήσεις και εταιρίες πάσης φύσεως για την επίλυση των απλών ή ιδιαίτερα πολύπλοκων  ζητημάτων τους, τόσο σε επίπεδο πρόληψης όσο και σε επίπεδο δικαστηριακή τους επίλυσης.

Συμμετέχουμε στην κίνηση , που προωθεί τη συνειδητοποίηση και κοινωνική ενσωμάτωση εναλλακτικών, εξωδικαστικών και συναινετικώνδιαδικασιών , διαιτητικών και διαμεσολαβητικών μεθόδων επίλυσης των διαφορών, που μειώνουν το χρονικό διάστημα επίλυσής τους, αλλά και το κόστος τους, διατηρώντας την υψηλή ποιότητα των προτεινομένων λύσεων.

Αντιμετωπίζουμε τις δικαστικές υποθέσεις με γνώση, επιμέλεια, σοβαρότητα και με συνείδηση της σημασίας της κάθε υπόθεσης για τον κάθε ενδιαφερόμενο εντολέα.

Για το λόγο αυτό δεν αποσκοπούμε στην ποσότητα και στοχεύουμε στην ποιότητα, όντας ιδιαίτερα ταχείς και αποτελεσματικοί στις προσφερόμενες υπηρεσίες μας.

Νομική κάλυψη σε όλο το εύρος του δικαίου:

Ποινικό, Αστικό δίκαιο {ενοχικό (δίκαιο συμβάσεων, υποθέσεις αποζημιώσεων, τροχαίων και εργατικών ατυχημάτων, ιατρικής αμέλειας, αστικής ευθύνης ιδιωτών και δημοσίου κλπ, μισθώσεις, εργατικό, οικογενειακό, κληρονομικό, εμπράγματο δίκαιο), υποθέσεις ακινήτων και επενδύσεων σε όλες τις διαστάσεις τους (έλεγχος τίτλων-κατάρτιση σύμβασης – φορολογικά – κτηματολόγιο, ιδιοκτησιακές διαφορές, δίκαιο απαλλοτριώσεων κλπ), Στρατιωτικό δίκαιο, Εμπορικό δίκαιο (συστάσεις και μετασχηματισμοί εταιριών, πάσης φύσεως εμπορικές συμβάσεις, διεκδικήσεις είσπραξης απαιτήσεων, αμοιβών και αξιογράφων, δίκαιο σημάτων, δίκαιο ανταγωνισμού, ευρεσιτεχνιών και βιομηχανικής ιδιοκτησίας, πνευματικής ιδιοκτησίας κλπ), Διοικητικό- Πολεοδομικό – Φορολογικό δίκαιο και Τραπεζικό δίκαιο σε όλες τις εκφάνσεις του (απαιτήσεις κατά τραπεζών, πτωχευτικό, ρυθμίσεις πιστώσεων , υπαγωγή στις διατάξεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά κλπ), Διαπραγματεύσεις, Διαμεσολάβηση & Διαχείριση Κρίσεων κι Επικοινωνίας, Υπηρεσίες Coaching.

Επικοινωνήστε μαζί μας για την υπεράσπισή σας σε οποιοδήποτε νομικό σας πρόβλημα, όπου κι αν βρίσκεστε. Εφαρμόζουμε δυνατότητες επικοινωνίας με σύγχρονα μέσα (skype κλπ) και έχουμε δυνατότητα συνάντησης σε οποιαδήποτε πόλη της Ελλάδας και του κόσμου, για τον προγραμματισμό και την ανάπτυξη μίας έξυπνης στρατηγικής, που μπορεί να σας οδηγήσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα, με τον πλέον γρήγορο και λογικά οικονομικό τρόπο.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”73351″ img_size=”” alignment=”right”][vc_single_image image=”73442″ img_size=”” alignment=”right”][vc_single_image image=”73433″ img_size=”” alignment=”right”][vc_single_image image=”73443″ img_size=”” alignment=”right”][vc_single_image image=”73437″ img_size=”” alignment=”right”][vc_single_image image=”73567″ img_size=”” alignment=”right”][vc_video link=”https://www.youtube.com/playlist?list=PLFTyTxWTXqjjiBoaW-Lob2rs3MYQ7iPdJ” el_width=”90″ align=”right”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_tta_accordion style=”flat” color=”sky” c_align=”center” c_icon=”triangle” active_section=”5″ no_fill=”true” collapsible_all=”true”][vc_tta_section title=”Ένα κοινωνικό μήνυμα εκ μέρους μας για το πώς αντιλαμβανόμαστε το λειτούργημα του Δικηγόρου και ένα προσωπικό μήνυμα του Κυριάκου Κόκκινου προς κάθε αποδέκτη.” tab_id=”1483441268752-719fd16f-c4f5″][vc_column_text]Ένα κοινωνικό μήνυμα εκ μέρους μας για το πώς αντιλαμβανόμαστε το λειτούργημα του Δικηγόρου και ένα προσωπικό μήνυμα του Κυριάκου Κόκκινου προς κάθε αποδέκτη:

 

«Πιστεύουμε ότι ο Δικηγόρος αποτελεί έναν κοινωνικό κυματοθραύστη, ένα προστάτη των εννόμων συμφερόντων των ανθρώπων και των συλλογικοτήτων τους. Επιλέξτε το συνήγορό σας με κριτήριο τη γνώση, την εμπειρία, την αποτελεσματικότητα, την ηθική κι ολοκληρωμένη προσωπικότητα, που συνιστούν τα κριτήρια «πιστοποίησης» ενός καλού νομικού συμβούλου και παραστάτη! Μην λησμονείτε ότι ο συνειδητός επαγγελματίας, νομικός παραστάτης, αξιολογείται όχι από το πόσες δίκες δημιουργεί, αλλά από την ικανότητά του να τις αποφεύγει και να επιλύει τις διαφορές και συγκρούσεις με το συντομότερο και συμφερότερο για τους πελάτες του τρόπο. Όταν όμως φθάνει στη δίκη, εκεί αναδεικνύονται το ταλέντο κι η ικανότητά του, που συνιστούν αποτέλεσμα μακράς πορείας στην υπηρεσία του λειτουργήματός του.

Υλοποιούμε το όραμα της ΟΡΓΑΝΙΚΟΤΗΤΑΣ, της ιδέας, που αναγνωρίζει σε κάθε άνθρωπο το ρόλο του αναγκαίου κυττάρου ενός ευρύτερου οργανισμού – συλλογικότητας και των συλλογικοτήτων, ως οργάνων ευρύτερων τέτοιων οργανικών ενοτήτων! Ερευνούμε τους νόμους που διέπουν και τις συνθήκες που ευνοούν την ανάπτυξη των ανθρώπινων προσωπικοτήτων, μέσω της εφαρμογής του νόμου εσωτερικής ισορροπίας κι αρμονικής συνεργασίας των επιμέρους κυττάρων του οργανισμού, που ονομάζεται ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, την αρμονική διασύνδεση αυτών μεταξύ τους και τη σύνθεση συλλογικοτήτων διαφορετικών διαβαθμίσεων, μέχρι και το σύνολο της ανθρωπότητας. Αναδεικνύουμε και καταπολεμούμε τους παράγοντες της άρνησης, των συγκρούσεων, της αδικίας και διαιρέσεων των ανθρώπων, των συλλογικοτήτων τους, των κοινωνιών, των πολιτειών και της εν συνόλω ανθρωπότητας, προωθώντας την ανθρώπινη ευημερία με μία ευρεία κι ολιστική θεώρηση των δεδομένων, που διέπουν τη ΖΩΗ και της προσδίδουν το αληθές της Νόημα!»

Ένα προσωπικό μήνυμα του Κυριάκου Κόκκινου προς κάθε αποδέκτη:

* Γεννήθηκα με ένα ερώτημα για το σκοπό της ζωής μου. Ζω σκαλίζοντας για τις απαντήσεις μέσα μου, στα καθημερινά βιώματα , μελετώντας το είναι και τον Κόσμο, αναζητώντας την πηγή , φιλοσοφώντας και δρώντας, προσπαθώντας να εκμεταλλευθώ ορθά το δώρο που λέγεται «χρόνος»!

Μεγάλωσα στην Κόρινθο , όπου έκανα τα πρώτα βήματα αυτογνωσίας, για να ξανοιχθώ σε ένα μεγαλύτερο ταξίδι στην Αθήνα, σπουδάζοντας στη νομική σχολή και αγωνιώντας να βρω την «ΟΔΟ» …… EΛΛΑΣ – ΤΑΟ – ΖΕΝ – ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ….

Η ολοκλήρωση των σπουδών με οδηγεί στην πόρτα της στρατιωτικής εκπαίδευσης, όπου «μοιραία» βήματα με κατευθύνουν σε ένα από τα δυνατότερα βιώματα της ζωής μου: Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων Μεγάλου Πεύκου, Σχολή Αλεξιπτωτιστών, 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών, Σχολή Βατραχανθρώπων ( 102ο σχολείο το οποίο ολοκληρώνω ως ο πρώτος οπλίτης Αλεξιπτωτιστής και Δικηγόρος, που έγινε δεκτός και ολοκλήρωσε την εκπαίδευση ΟΥΚ), Αμφίβια Μοίρα Καταδρομών. Μέσα από διαδοχικές εκπαιδεύσεις μετρώ τις δυνάμεις μου , επεκτείνω τα όρια του εφικτού, σφυρηλατώ ικανότητες και σχέσεις.

Συγκρούσεις με τις δυνάμεις της «άρνησης» δεν με κατέστρεψαν, με έκαναν ισχυρότερο και με οδήγησαν να στοχαστώ για την αξία της εναρμόνισης των διπόλων, μέσω «σοφίας» – «αγάπης», σύνεσης και δράσης με «κρίνα» στην καρδιά και τον «αετό» στο πνεύμα …

Τα επόμενα σκαλιά της «κλίμακας» με βρήκαν να εργάζομαι για να συνειδητοποιήσω το ρόλο μου μέσα στην οικογένεια και την κοινωνία, πασχίζοντας να λύσω το αίνιγμα του «πώς τα δύο γίνονται ένα», την αλχημιστική και μυστηριακή διαδικασία της ενότητας!

Πρακτικά παλεύω με τα τέρατα της μοναδικής Ελληνικής γραφειοκρατίας ως Δικηγόρος και πασχίζω να παίξω ένα δημιουργικό και ηθικό ρόλο ως νομικός, μέσα σε μία σπαρασσόμενη από αδικία και ασυνειδησία κοινωνία.

Οι ορίζοντες διευρύνονται, οι ικανότητες αυξάνουν, η αντίδραση μεγαλώνει και μέσα στο πάντα μυστήριο για μας τους ανθρώπους κοσμικό σκηνικό , όπου δραματουργείται η ζωή, ο αγώνας συνεχίζεται αναζητώντας την άδηλη δικαίωσή του …!

Όσοι πιστοί φίλοι προσέλθετε …![/vc_column_text][/vc_tta_section][/vc_tta_accordion][/vc_column][/vc_row][vc_row content_placement=”middle”][vc_column width=”2/3″][vc_tta_tabs style=”flat” color=”sky” spacing=”5″ active_section=”4″ no_fill_content_area=”true” title=”Βιογραφικά Δικηγόρων”][vc_tta_section title=”Κυριάκος Ε. Κόκκινος” tab_id=”1483442371255-9f0a7c4b-87ed”][vc_column_text]

Κυριάκος Ε. Κόκκινος

Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας

 

Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 1990

Ποινικολόγος – Ειδικευμένος σε θέματα ποινικού, εμπορικού και αστικού δικαίου, με μακρά εμπειρία και άριστο ιστορικό επίλυσης ιδιαίτερα πολύπλοκων νομικών διαφορών και προβλημάτων

Διαπραγματευτής-Μεσολαβητής-Πιστοποιημένος Coach

Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων

Ιδρυτής της Κίνησης Οργανικότητας ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ

 

Γεννήθηκε στις 28 Απριλίου 1965 στα Μέγαρα Αττικής και έζησε τα νεανικά του χρόνια στην Κόρινθο, όπου κατοικεί η πατρική του οικογένεια. Οι ρίζες της οικογενείας του κρατούν από μεν τον πατέρα από την Ήπειρο και από την μητέρα από τη Μικρασία και Κωνσταντινούπολη.

Από τα νεανικά του χρόνια ασχολήθηκε με τον αθλητισμό (μπάσκετ, βόλεϊ, τρέξιμο αποστάσεων, κολύμβηση, καταδύσεις, καγιάκ, πολεμικές τέχνες) και τον πολιτισμό, ενώ έντονο ενδιαφέρον έδειξε και για την φιλοσοφία, την ιστορία και την πολιτική.

Ολοκλήρωσε με άριστα το Λύκειο Κορίνθου και εισήχθη στη Νομική Σχολή Αθηνών, την οποία και ολοκλήρωσε επιτυχώς σε 4 χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του εκπαίδευσης, επέλεξε να υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού. Διαδοχικά υπηρέτησε στο 6ο Σύνταγμα Πεζικού Κορίνθου, μετετάγη στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων Μεγάλου Πεύκου, στη Σχολή Αλεξιπτωτιστών, όπου ολοκλήρωσε επιτυχώς την εκπαίδευση Αλεξιπτωτιστή, στη 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών, στη Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού , όπου ολοκλήρωσε επιτυχώς το 102ο σχολείο ΟΥΚ, ως ο πρώτος οπλίτης Αλεξιπτωτιστής και Δικηγόρος, που έγινε δεκτός και ολοκλήρωσε την εκπαίδευση ΟΥΚ και τέλος σε Αμφίβια Μοίρα Καταδρομών.

Επαγγελματικά είναι Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας, με ειδίκευση στο Ποινικό, Εμπορικό και Αστικό Δίκαιο.

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα Χρηματοοικονομικής Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, είναι ειδικευμένος διαπραγματευτής – μεσολαβητής, πιστοποιημένος στις Διεθνείς Διαπραγματεύσεις (International Negotiations) μέσω του United Nations Institute For Training And Research (UNITAR) και πιστοποιημένος Coach (Πανεπιστήμιο Αθηνών και Association of Coaching), ειδικός σε θέματα ασφάλειας, πιστοποιημένος από το γερμανικό νηογνώμονα ως Υπεύθυνος Ασφάλειας Πλοίων και Λιμενικών Εγκαταστάσεων CSO/SSO, πιστοποιημένος από τη Lloyd’s Maritime Academy σε θέματα ναυτικής ασφάλειας και, πλήρες μέλος της International Association of Maritime Security Professionals (IAMSP), ειδικός διαχείρισης κινδύνων μέσω της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (Πρόγραμμα Προστατεύω τον Εαυτό μου και του Άλλους – COVERT) και μέλος της Ένωσης Ελλήνων Νομικών και της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων.

Υπήρξε μέλος νομοπαρασκευαστικής επιτροπής αναμόρφωσης της νομοθεσίας για τη Σχολή Δικαστών και είναι συνεργαζόμενος Δικηγόρος με τις Πρεσβείες – Προξενεία των ΗΠΑ και Καναδά, παρέχοντας μέχρι σήμερα υπηρεσίες σε πλήθος ομογενών και διατηρώντας μία άριστη σχέση με τη διεθνή ομογένεια.

Είναι ιδρυτής της «ΚΙΝΗΣΗΣ ΟΡΓΑΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ» και δραστηριοποιείται συνεχώς από το 1990 στον τομέα του Εθελοντισμού, της Πολιτικής Προστασίας και του Πολιτισμού και πιστοποιημένος πάροχος πρώτων βοηθειών από την Rescue Training International, ως διασώστης. Είναι επί έτη Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων, ενός από τα μεγαλύτερα Ελληνικά σωματεία, με 1200 μέλη πανελλήνια, ιδρυτικό μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων και του Πανελλήνιου Φιλανθρωπικού Σωματείου Άρτος – Δράση, μέλος της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών, Πρόεδρος ΔΣ επί διετία του Πολιτιστικού Συλλόγου Πικερμίου, ενώ υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Κινήματος Εθνικολαϊκής Συσπείρωσης (ΚΙ.Ε.ΣΥ) και ήδη του Κινήματος ΑΡΔΗΝ.

Αρθρογραφεί τακτικά σε εφημερίδες , περιοδικά και ιστολόγια και μόνιμα στην Εφημερίδα «Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ».

Είναι εκπαιδευτής αυτοδυτών, Μαραθωνοδρόμος και ερασιτέχνης μουσικός. Οργάνωσε και υλοποίησε πλήθος εκδηλώσεων με εθνικό, ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον, όπως εκδηλώσεις μνήμης για την 28η Οκτωβρίου με πλήθος κειμηλίων και τη βράβευση ενός εκ των τελευταίων εν ζωή τότε μεγάλων πατριωτών και ιερολοχιτών Ρήγα Ρηγόπουλο, την 25η Μαρτίου και τις ομοιότητες των επαναστατικών «περιπετειών» και πτωχεύσεων, με τα όσα τραγικά βιώνουμε στην εποχή των μνημονίων, τον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ Α, Κυνήγια Θησαυρού με ιστορικό περιεχόμενο για μικρούς και μεγάλους, την Ετήσια Μαραθώνια Λαμπαδηδρομία του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων «ΑΓΗΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ», ετήσιες αθλητικές και ιστορικές εκδηλώσεις με εθνικό περιεχόμενο, στις οποίες συμμετέχουν μικροί και μεγάλοι φίλοι των Ειδικών Δυνάμεων και την ετήσια βράβευση προσώπων με ιδιαίτερη εθνική και κοινωνική προσφορά.
Ομιλεί επιπλέον της Ελληνικής και την Αγγλική και Γαλλική γλώσσα.
Είναι νυμφευμένος και έχει 4 παιδιά.[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Παρασκευή Κοκκίνου” tab_id=”1483442371341-2d02b5e8-4ef9″][vc_column_text]

Παρασκευή Κοκκίνου

Δικηγόρος, μέλος του Δ.Σ. Κορίνθου

Η Παρασκευή Κοκκίνου είναι δικηγόρος, μέλος του Δ.Σ. Κορίνθου από το 1993 έως σήμερα, με μεγάλη εμπειρία στον δικαστικό και εξωδικαστικό χειρισμό υποθέσεων αστικού (ενοχικού, εμπράγματου, εργατικού, οικογενειακού, κληρονομικού), εταιρικού, εμπορικού και τουριστικού/ξενοδοχειακού δικαίου.

Έχει εκπαιδευτεί ως Διαμεσολαβήτρια σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις και διαπιστεύθηκε ως διαμεσολαβήτρια με την υπ’αριθμ. 11451/10.3.2016 απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Από τον Αύγουστο 1996 έως σήμερα είναι Δικηγόρος της Κ/ξίας «Κλαμπ Οτέλ Καζίνο Λουτράκι», που διαχειρίζεται και λειτουργεί την επιχείρηση «Καζίνο Λουτρακίου», μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις σε πανελλήνιο ευρωπαϊκό επίπεδο, αναλαμβάνοντας πλήθος δικαστικών και μη υποθέσεων (ζητήματα εργασιακά, θέματα ασφαλείας, αγωγές αποζημιώσεων, ατυχημάτων, σύνταξη ιδιωτικών συμφωνητικών παντός είδους – συμβάσεων προμηθειών, κ.α.).

Ως ασκουμένη δικηγόρος, από τον Σεπτέμβριο 1991 έως τον Αύγουστο 1993, εργάστηκε σε δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα, στην Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων στη Γενική Διεύθυνση V: «Απασχόληση, Βιομηχανικές Σχέσεις και Κοινωνικές Υποθέσεις» (Βρυξέλλες) και στη Νομική Υπηρεσία του Εθνικού Ιδρύματος Υποδοχής και Αποκατάστασης Παλιννοστούντων Ομογενών Ελλήνων.

Έλαβε το Πτυχίο της Νομικής Σχολής του Ε.Κ.Π. Αθηνών με βαθμό «Λίαν Καλώς», το 1991.

Αποφοίτησε το 1986 από το 2ο Λύκειο Κορίνθου με βαθμό «Άριστα» και εισήχθη στη Νομική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με σειρά επιτυχίας 8η και υποτροφία.

Μιλά τρεις γλώσσες: ελληνική (μητρική), αγγλική (Proficiency Cambridge & Michigan), Γαλλική (Sorbonne C1) και ιταλική σε αρχικό επίπεδο.

Έχει συμμετάσχει σε πολλά σεμινάρια και κύκλους κατάρτισης κι έχει ενεργή κοινωνική και πολιτιστική δράση.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ / ΚΥΚΛΟΥΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ:

Μάρτ.-Ιούλ. 1992(Βρυξέλλες)-«Ο Κοινοτικός Χάρτης των θεμελιωδών κοινωνικών δικαιωμάτων και η πρώτη του εφαρμογή».

-« Η Κοινωνική Πολιτική της Ευρώπης».

-«Η Ευρώπη και οι χώρες του Τρίτου Κόσμου».

-«Η πραγματοποίηση της Εσωτερικής Αγοράς».

-«Η Κοινοτική Αγροτική Πολιτική, τα προβλήματα και οι νέες προοπτικές».

-«Η Ευρωπαϊκή Περιφερειακή Πολιτική».

Οκτώβριος 1992 (Αθήνα)      -«Εισαγωγή στις Ιαπωνικές Σπουδές», διοργανωμένο από το ΕΛ.Ι.ΑΜ.Ε.Π..

Μάιος 1994 (Ναύπακτος)      ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΣΤΙΚΟΛΟΓΩΝ

-«Σύγχρονα ζητήματα Αστικού Δικαίου πέρα από το σύστημα του Αστικού Κώδικα».

Ιούνιος 1995 (Κέρκυρα)        ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝΩΣΕΩΣ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

-«Από την προστασία του Καταναλωτή στην προστασία του Πολίτη».

Ιαν. έως Ιούνιο 1996 (Αθήνα) : Δυτική και Ελληνική Τέχνη του 20ου αι. (CHRISTIE’S)

Μάιος-Ιούνιος 2003 (Αθήνα) : ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ (Νομική Βιβλιοθήκη).

15-17 Σεπτ. 2016 (Τρίπολη)  : 4ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

«Οικονομικές και Νομικές Παράμετροι του Ελληνικού Τουρισμού»

28 & 29 Νοεμβρ. 2016           : «ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ» Ι.Δ.Ε.Μ.Ε.Δ. Αθήνα.

ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Ενασχόληση με την κοινωνική και πολιτισμική δράση στην πόλη της Κορίνθου.

* τ.Μέλος του Δ.Σ. του Πνευματικού & Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Κορινθίων.

* τ.Μέλος του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. της Φιλαρμονικής του Δήμου Κορινθίων.

* τ. Μέλος του Δ.Σ. του τμήματος νεότητας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Κόρινθο.[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Ανδριάννα Στίγκα” tab_id=”1483442986435-97cd72ce-901a”][vc_column_text]

Ανδριάννα Στίγκα

Δικηγόρος στο Εφετείο Πειραιώς

 

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ                                                                                                                 

Επίθετο:                                   Στίγκα

Όνομα:                                     Ανδριάννα

Επάγγελμα:                               Δικηγόρος στο Εφετείο Πειραιώς

Προσωπική Κατάσταση:              Έγγαμη

Ημερομηνία Γεννήσεως:              30 Νοεμβρίου 1978

Τόπος Γεννήσεως:                      Πάτρα, Νομός Αχαΐας

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ                                                                                                                                  

Σεπτ. 2001 – Σεπτ. 2002         Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών στο Ναυτικό Δίκαιο (LL.M in Legal     Aspects of Marine Affairs),

Νομική Σχολή του Cardiff, Πανεπιστήμιο Cardiff Ουαλίας, Ηνωμένου   Βασιλείου.

Τομείς Ειδίκευσης:   Πρακτική Ναυτικού Δικαίου, Μεταφορά Αγαθών δια Θαλάσσης,

Διεθνές Εμπόριο και Δίκαιο Μεταφορών, Ασφαλιστικό Δίκαιο.

Διπλωματική Εργασία:   “Η παραίτηση ως εξαίρεση του καθήκοντος καλής πίστεως κατά το στάδιο προ της συνάψεως συμβολαίου στα πλαίσια των ασφαλίσεων κατά το Ναυτικό Δίκαιο ”.

1998 – 2001      Πτυχίο Νομικης (LLB in English Law with Honours, Class II (Division2) Πανεπιστήμιο Essex, Αγγλίας, Ηνωμένου Βασιλείου.

Μέθοδος Σπουδών:       Ανάλυση του Νόμου, Εφαρμογή του Νόμου στα πλαίσια πρακτικών  προβλημάτων, Ανάπτυξη νομικής επιχειρηματολογίας.

Νομικές Δεξιότητες:        Νομική Έρευνα, Σύνταξη εικονικών Δικογράφων, Προφορική Παρουσίαση, Συμμετοχή σε εικονικές δίκες, Χειρισμός Υπολογιστή και Ηλεκτρονικών Νομικών Εγχειριδίων στα πλαίσια έρευνας.

1996 – 1997   Φοίτηση στο Κολλέγιο Dudley, Αγγλίας, Ηνωμένου Βασιλείου, (OCNWM Access to Law in Higher Education), Προπτυχιακές Γενικές Γνώσεις με έμφαση στη Νομική Κατεύθυνση.

1993-1996  Γενικό Λύκειο Ρίου Πατρών Αχαΐας, Βαθμός αποφοίτησης 18/20

ΓΛΩΣΣΕΣ                                                                                                                            

  • Αγγλικά: Lower & κάτοχος τίτλων σπουδών από τα ανωτέρω Πανεπιστήμια.
  • Γερμανικά: Zertificat Deutsch als Fremdsprache.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ                                                                                                                 

Οκτ. 2002 – Νοεμ. 2006   «Δικηγορικό Γραφείο Μαρίας Προεστού» με ειδίκευση στο   Ναυτικό και Εμπορικό στον Πειραιά Αττικής.

  • Ασκούμενη Δικηγόρος και Δικηγόρος από 15 Ιουλίου 2005. (Τομείς εργασίας: Ναυτικό Δίκαιο, Εμπορικό Δίκαιο, Σύσταση εταιριών, Αγοραπωλησίες Πλοίων, Παροχή συμβουλών επί Συμβάσεων και Ασφαλίσεων κατά το Ναυτικό Δίκαιο).

Ιαν. 2006- Δεκ. 2007  Παράλληλη συνεργασία με το Ασφαλιστικό-Μεσιτικό Γραφείο

Κωνσταντίνου Ζουμπυρίδη & Συνεργατών στο Περιστέρι Αττικής με κύρια ενασχόληση τις αγοραπωλησίες ακινήτων και έκδοση δανείων.

  • Εμπράγματο Δίκαιο

(Έλεγχος Τίτλων στο αρμόδιο Υποθηκοφυλακείο, Σύνταξη Βεβαίωσης περί Ύπαρξης ή μη Βαρών επί του Ακινήτου, Υποβολή αυτής στην Τράπεζα προς Έγκριση του Δανείου και Εγγραφή Υποθήκης επί του Ακινήτου, Χειρισμός πάσης φύσεως υποθέσεων του ανωτέρω γραφείου ενώπιον των δικαστηρίων)

­­­­­­­­­­­

  • Φεβρουάριος 2006-Σήμερα    «Δικηγορικό Γραφείο Κυριάκου Κόκκινου & Συνεργατών» στην
  • Αθήνα, γραφείο γενικής δικηγορίας και δικαστηριακής πρακτικής
  • Χειρισμός πάσης φύσεως υποθέσεων ενώπιον δικαστηρίων και παροχή νομικών εν γένει υπηρεσιών (Αστικό Δίκαιο, Ποινικό Δίκαιο, Εμπορικό Δίκαιο, Ακίνητα).

ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ                         

11 Ιουλίου 2003            Ασκούμενη Δικηγόρος εγγεγραμμένη στο Δικηγορικό Σύλλογο Πειραίά No:2612.

28 Μαρτίου 2005          ΔΙ. Κ. A. T. Σ. A. (Αστικό Δίκαιο, Πολιτική Δικονομία, Ποινικό Δίκαιο, Ποινική Δικονομία, Συνταγματικό Δίκαιο).

15 Ιουλίου 2005           Δικηγόρος εγγεγραμμένη στο Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά  No: 3169.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ______________________________                                                                         

Πανεπιστήμιο Essex Πρόγραμμα Ενεργής Δικηγορίας (“Law in Action Programme”)

-Διαπραγμάτευση (Negotiation).

– Διαμεσολάβηση (Mediation).

  • Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά -Εβδομαδιαία υποχρεωτική παρακολούθηση σεμιναρίων στα πλαίσια της Άσκησης σε όλους τους τομείς δικαίου.

Τακτική μέχρι σήμερα παρακολούθηση σεμιναρίων νομικού και φορολογικού ενδιαφέροντος.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ    

  • Πιάνο •Ταξίδια (Συλλογή εμπειριών από άλλες κουλτούρες και πολιτισμούς) • Κολύμπι • Ποδήλατο.

[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section tab_id=”1483462195726-743e9588-c331″ title=”^”][/vc_tta_section][/vc_tta_tabs][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_empty_space height=”100px”][vc_column_text]ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:[/vc_column_text][vc_column_text][/vc_column_text][vc_raw_html]JTNDc2NyaXB0JTIwdHlwZSUzRCUyMnRleHQlMkZqYXZhc2NyaXB0JTIyJTIwc3JjJTNEJTIyaHR0cHMlM0ElMkYlMkZzZWN1cmUuc2t5cGVhc3NldHMuY29tJTJGaSUyRnNjb20lMkZqcyUyRnNreXBlLXVyaS5qcyUyMiUzRSUzQyUyRnNjcmlwdCUzRSUwQSUzQ2RpdiUyMGlkJTNEJTIyU2t5cGVCdXR0b25fQ2FsbF9LWVJJQUtPU0tPS0tJTk9TXzElMjIlM0UlMEElMjAlM0NzY3JpcHQlMjB0eXBlJTNEJTIydGV4dCUyRmphdmFzY3JpcHQlMjIlM0UlMEElMjBTa3lwZS51aSUyOCU3QiUwQSUyMCUyMm5hbWUlMjIlM0ElMjAlMjJkcm9wZG93biUyMiUyQyUwQSUyMCUyMmVsZW1lbnQlMjIlM0ElMjAlMjJTa3lwZUJ1dHRvbl9DYWxsX0tZUklBS09TS09LS0lOT1NfMSUyMiUyQyUwQSUyMCUyMnBhcnRpY2lwYW50cyUyMiUzQSUyMCU1QiUyMktZUklBS09TS09LS0lOT1MlMjIlNUQlMkMlMEElMjAlMjJpbWFnZVNpemUlMjIlM0ElMjAzMiUwQSUyMCU3RCUyOSUzQiUwQSUyMCUzQyUyRnNjcmlwdCUzRSUwQSUzQyUyRmRpdiUzRQ==[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][td_block_16 custom_title=”Δικηγορικά θέματα” category_id=”187″ category_ids=”187,200,245,126,169,175,202,176,239,232″ limit=”” ajax_pagination=”load_more”][/vc_column][/vc_row]

To Top