Παρεγράφη υπόθεση απάτης και πλαστογραφίας εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου


Με απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου παρεγράφη «ελέω» του νέου ποινικού κώδικα υπόθεση με κατηγορούμενη για πλαστογραφία μετά χρήσεως και απάτη σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου μια 45χρονη ημεδαπή.

Οπως έγραψε η «δημοκρατική», η κατηγορούμενη είχε παραπεμφθεί αρχικώς, με Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Δωδεκανήσου σε δίκη ενώπιον του κακουργιοδικείου.
Μετά την πρόσφατη τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα διώκεται πλέον σε βαθμό πλημμελήματος και χθες διαπιστώθηκε η παραγραφή των αδικημάτων που της αποδίδονται.
Η κατηγορούμενη φέρεται ότι στη Ρόδο εντός του μηνός Οκτωβρίου του 2006, ενόψει της συμμετοχής της σε προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π., για την πλήρωση κενών μόνιμων οργανικών θέσεων με σειρά προτεραιότητας της κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (Υ.Ε.) σε φορείς, μεταξύ άλλων, του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προκήρυξη η οποία απαιτούσε ως δικαιολογητικό την ύπαρξη απολυτηρίου τρίτης τάξης γυμνασίου, επιδιώκοντας να καταλάβει θέση Υ.Ε. Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού (νοσοκόμων) στο Θ.Χ.Π. Παίδων Ρόδου “Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ”, νυν Παράρτημα ΑΜΕΑ Δομής Ανηλίκων Δωδεκανήσου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Κ.Κ.Π.Π.Ν.Α), κατάρτισε πλαστό απολυτήριο, που φέρεται να εκδόθηκε στις 10-9-1989 από Γυμνάσιο, επικολλώντας επ’ αυτού την φωτογραφία της, τυπώνοντας επί χάρτου και στο υπόδειγμα των Απολυτηρίων, που το Γυμνάσιο χορηγεί στους μαθητές του που παρακολούθησαν με επιτυχία τα μαθήματα της τρίτης τάξης, το όνομά της ως μαθήτριας που δήθεν παρακολούθησε κατά το σχολικό έτος 1988-1989 τα μαθήματα της τρίτης τάξεως και κρίθηκε από το σύλλογο των καθηγητών άξια απολύσεως, με γενικό βαθμό “Καλή” ΔΕΚΑ ΕΠΤΑ και ΤΡΙΑ ΔΩΔΕΚΑΤΑ και διαγωγή ΚΟΣΜΙΩΤΑΤΗ, θέτοντας την στρογγυλή σφραγίδα του Γυμνασίου, κάτω δε από το κείμενο αυτού κατ’ απομίμηση τις υπογραφές του διευθυντή, του υποδιευθυντή, του συντάκτη του τίτλου καθώς, πάντα κατ’ απομίμηση, τις υπογραφές πέντε φερόμενων ως καθηγητών του ανωτέρω γυμνασίου, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων δεν κατέστη δυνατό να εξακριβωθούν, εν αγνοία και χωρίς τη συναίνεσή τους.
Φέρεται παραπέρα να συνυπέβαλε ως απαιτούμενο δικαιολογητικό για την κατάληψη της προαναφερόμενης θέσης Υ.Ε. και εντός του πρώτου εξαμήνου του έτους 2009 να έκανε εκ νέου χρήση του προαναφερόμενου εξ’ υπαρχής πλαστού απολυτηρίου, προσκομίζοντάς το κατά την εγγραφή της στη γραμματεία της ΕΠΑ.Σ Βοηθών Νοσηλευτών του Γ.Ν. Ρόδου.
Ως συνήγορος υπεράσπισής της παρέστη ο δικηγόρος κ. Στέλιος Κιουρτζής.



To Top