«Βαριά» ποινή επιβλήθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 58χρονο Τούρκο ο οποίος συνελήφθη το καλοκαίρι στη Σύμη να μεταφέρει επτά αλλοδαπούς από τα τουρκικά παράλια.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 58χρονο αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και του επέβαλλε ποινή κάθειρξης 5 ετών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ για κάθε μεταφερόμενο, καθώς και έξι μήνες φυλάκιση και 1.500 ευρώ χρηματικό πρόστιμο για την παράνομη είσοδο στη χώρα. Συνολική ποινή κάθειρξης που επιβλήθηκε στον 58χρονο είναι 11 χρόνια και 3 μήνες και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 16.000 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, όλα ξεκίνησαν στις 8 Αυγούστου 2019 περίπου στις 6.30 το απόγευμα, όταν το πλωτό σκάφος του Λιμενικού κατά τους ελέγχους που έκανε στη θαλάσσια περιοχή της Σύμης, εντόπισε ένα λευκό ιστιοφόρο σκάφος με σημαία ΗΠΑ να κινείται προς τα τουρκικά παράλια.

Οι λιμενικοί ζήτησαν από τον κυβερνήτη του «CARNASSERIE» να τους ακολουθήσει στο λιμάνι του νησιού για έλεγχο. Κατά τη διάρκεια του πλου ο Τούρκος κυβερνήτης του σκάφους δήλωσε στους λιμενικούς ότι είχε μεταφέρει 4 γυναίκες Τουρκικής καταγωγής στο νησί.

Από την έρευνα που έκαναν οι λιμενικοί εντόπισαν επτά άτομα Τούρκους προερχόμενα από τη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόμενοι από τους λιμενικούς οι μεταφερόμενοι (μεταξύ αυτών και γυναίκες) δήλωσαν πως ξεκίνησαν το ταξίδι τους από τη Μαρμαρίδα και ήρθαν στη χώρα μας εξαιτίας της πολιτικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα τους. Οι ίδιοι πρόσθεσαν πως για το ταξίδι τους αυτό κατέβαλε ο καθένας το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ.

Στη συνέχεια ο Τούρκος καπετάνιος μεταφέρθηκε στη Ρόδο και προσήχθη ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου όπου και του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, ενώ μετά την απολογία του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή.

To Top