Ένοχοι κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων 50χρονος και 58χρονος που κατηγορούνταν για το εργατικό ατύχημα που είχε πριν από οχτώ χρόνια 24χρονος στην Κάλυμνο, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Ο 24χρονος εργαζόταν ως ανειδίκευτος εργάτης σε επιχείρηση ιχθυοκαλλιέργειας του νησιού, όταν στις 4 Απριλίου 2012 το απόγευμα, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες τραυματίστηκε θανάσιμα από μηχανή συμπίεσης. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 24χρονος εργαζόταν σε μηχανή – πρέσα η οποία συμπιέζει φελιζόλ για να κατασκευαστούν τα λευκά κιβώτια τα οποία χρησιμοποιούνται για τη συσκευασία και μεταφορά ψαριών. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ο 24χρονος τραυματίστηκε στη συγκεκριμένη μηχανή, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καλύμνου όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του από τους γιατρούς.


Από το Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 50χρονου ο οποίος είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας και του 58χρονου ως υπεύθυνος για την ασφαλή λειτουργία της πρέσας, με την οποία και παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη. Έτσι τον Οκτώβριο του 2019 οι δύο κατηγορούμενοι βρέθηκαν στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κω όπου και καταδικάστηκαν σε 15 μήνες φυλάκιση έκαστος με τριετή αναστολή.


Κατά της απόφασης αυτής και οι δύο άσκησαν έφεση η οποία εκδικάστηκε χθες (μετά από διακοπή) από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο έκρινε ένοχους τους δύο κατηγορούμενους αναγνωρίζοντάς τους το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου και τους επέβαλε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με τριετή αναστολή, στον καθένα.

https://www.rodiaki.gr/article/433070/katadikasthkan-dyo-atoma-gia-dystyxhma-se-ixthyokalliergeia

To Top