Κάθειρξη 5 ετών αλλά ελεύθερος ο Λεούσης για τη μεταφορά κοκαϊνης με ιστιοπλοϊκό

Σε κάθειρξη 5 ετών καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά ο επιχειρηματίας Απόστολος Λεούσης, γιος της γνωστής αστρολόγου, ο οποίος είχε προφυλακιστεί εδώ και ενάμιση χρόνο για την υπόθεση  μεταφοράς 382 κιλών κοκαϊνης με ιστιοπλοϊκό από τον Ισημερινό στην Αυστραλία.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο απλής συνέργειας, επιβάλλοντας του ποινή 5 ετών με ανασταλτικό μέχρι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, με αποτέλεσμα να αφεθεί ελεύθερος.
Το δικαστήριο έριξε “στα μαλακά” τον Λεούση ο οποίος κατηγορούνταν για διεύθυνση και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κατ’ επάγγελμα ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, αδικήματα που επισύρουν ποινές μέχρι ισόβια κάθειρξη.

Ωστόσο, τον καταδίκασε για απλή συνέργεια διότι με το ταξίδι του στο Εκουαδόρ, διευκόλυνε την εγκληματική πράξη των άλλων εμπλεκόμενων στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Νοέμβριο του 2018, όταν η Δίωξη Ναρκωτικών σε συνεργασία με την DEA, εντόπισε το φορτίο 382 κιλών κοκαϊνης αξίας 11 εκατομμυρίων ευρώ, με ιστιοπλοϊκό από τον Ισημερινό στην Αυστραλία. Εγκέφαλοι φέρονταν είχε δύο Έλληνες και ένας Αλβανός.

Από τις παράλληλες επιχειρήσεις συνελήφθησαν εννέα άτομα, έξι στον Ισημερινό και στην Ελλάδα ο γιος της αστρολόγου, ένας 63χρονος ιδιοκτήτης μάντρας πολυτελών αυτοκινήτων και ένας 41χρονος Έλληνας αλβανικής καταγωγής που είχε συλληφθεί στην Ιταλία για 250 κιλά χασίς. 

Ο γιος της αστρολόγου ήταν υπεύθυνος για τον έλεγχο και διεκπεραίωση των λεπτομερειών και διαδικασιών της επικείμενης μεταφοράς (έλεγχος καταλληλόλητας σκάφους και ανεύρεση skippers).

Στην απολογία του ο Αποστόλης Λεούσης υποστήριξε πως είχε ταξιδέψει μαζί με συγκατηγορούμενο του στο Εκουαδόρ για να ξεκινήσει μια δουλειά για μεταφορά κακάο. «Κατάλαβα ότι με το σκάφος αυτό δεν θέλανε να μεταφέρουν κακάο αλλά ναρκωτικά και άρχισα να απομακρύνομαι από αυτούς. Πολλές φορές με απείλησαν ότι τους κοροϊδεύω. Λόγω αυτού έκανα πίσω με το κακάο», είπε.

Ο ισχυρισμός που φαίνεται πως …έπεισε τους δικαστές. Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν γνώριζε για τη μεταφορά ναρκωτικών και τον καταδίκασε μόνο για απλή συνέργεια σε κάθειρξη 5 ετών και δίνοντας ανασταλτικό στην εκτέλεση της πρωτόδικης απόφασης.

http://directnews.gr/dikastika/104996-katheirksh-5-eton-alla-eleutheros-o-leoushs-gia-th-metafora-kokainhs-me-istioploiko

To Top