Το Εφετείο αθώωσε και απάλλαξε έναν εργοδότη που είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε φυλάκιση, για υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης στην εργασία και για άσεμνη επίθεση. Ο κατηγορούμενος διατηρούσε καντίνα σε πάρκο και η παραπονούμενη ήταν εργοδοτούμενή του. Ήταν η εκδοχή της παραπονούμενης, την οποία το πρωτόδικο δικαστήριο αποδέχθηκε, ότι λίγο μετά τα Χριστούγεννα του 2015, λίγες ημέρες μετά την πρόσληψή της, ο εργοδότης της άρχισε να «χουφτώνει» τα οπίσθιά της.

Οι ενέργειές του αυτές συνεχίστηκαν με κορύφωση στις 23/3/2016 όταν ο εφεσείων, πάντα κατά την παραπονούμενη, έβαλε το ένα του χέρι μέσα από την μπλούζα της και τον στηθόδεσμό της. Μετά το περιστατικό αυτό το ανέφερε στη φίλη της καθώς και σε φιλικό της πρόσωπο που την είχε βοηθήσει να προσληφθεί στην εργασία της. Τελικά η υπόθεση έφτασε στην Αστυνομία όταν ο αρραβωνιαστικός της είδε ένα μήνυμα σχετικό και του αποκάλυψε τι συνέβαινε. Όπως ανέφερε στο δικαστήριο, προηγουμένως δεν αντιδρούσε και δεν προχώρησε σε καταγγελία γιατί φοβόταν ότι θα χάσει την εργασία της, στην οποία συνέχισε και μετά το περιστατικό που έγινε τον Απρίλη του 2016 μέχρι και την καταγγελία.

Από πλευράς κατηγορουμένου είχε εγερθεί έντονα στην έφεση, ότι η παραπονούμενη στη δίκη δεν απαντούσε σε αρκετές ερωτήσεις της υπεράσπισης και το δικαστήριο δεν της ζήτησε να το πράξει. Σύμφωνα με το Εφετείο, δεν μπορούσε το δικαστήριο να παραβλέψει τη συγκεκριμένη άρνηση ή παράλειψή της να απαντήσει σε σχέση με εκείνο τον καίριο πλέον χρόνο γιατί συνέχισε να εργάζεται μέχρι την καταγγελία της.

Επίσης, το Εφετείο έκρινε ότι λανθασμένα το πρωτόδικο δικαστήριο έκρινε ως ενισχυτική μαρτυρία την κατάθεση φίλης της στην οποία είχε εκμυστηρευτεί αυτά που περνούσε, αφού δεν ήταν καθόλου ανεξάρτητη, αλλά επρόκειτο για επανάληψη της εκδοχής της παραπονούμενης, όπως την είχε αφηγηθεί στη μάρτυρα, χωρίς να συνιστά «πρώτο παράπονο». «Τα σφάλματα ήταν σοβαρά και ουσιώδη, ώστε η καταδίκη να μην διασώζεται εφόσον προκλήθηκε ουσιώδης εκτροπή από τα θέσμια της δίκαιης δίκης», σημείωσε το δικαστήριο, το οποίο πρόσθεσε ότι δεν τίθεται θέμα επανεκδίκασης εφόσον ο εφεσείων έχει εκτίσει την ποινή φυλάκισης που του επιβλήθηκε.

https://www.philenews.com/koinonia/eidiseis/article/916433/athoosi-ergdoti-ga-sexoyaliki-parenochlisi

To Top