Μεταξύ των καταδικασθέντων είναι ο 21χρονος Αλβανός που καταδικάστηκε και για το βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη

Ένοχοι κρίθηκαν πριν από λίγο, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω, ο 23χρονος Ρομά και ο 21χρονος αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής για τον ομαδικό βιασμό της 19χρονης κοπέλας στη Ρόδο με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.

Η απόφαση λήφθηκε ομόφωνα από το δικαστήριο, το οποίο «υιοθέτησε» πλήρως την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας.

Η εισαγγελική λειτουργός νωρίτερα στην αγόρευση της είχε προτείνει την ενοχή και των δύο ανδρών, όπως κατηγορούνται.

Έτσι το δικαστήριο επέβαλλε ποινή κάθειρξης 15 ετών τόσο στον 24χρονο Ρομά όσο και στον 21χρονος αλλοδαπό αλβανικής καταγωγής χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Υπενθυμίζεται πως ο Αλβανός είναι ο ίδιος που καταδικάστηκε μαζί με τον συγκατηγορούμενό του για το βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη πριν από λίγες μέρες.

Όλα έγιναν με τη συναίνεση της 19χρονης, είπαν οι δύο καταδικασθέντες

«Όλα έγιναν με τη συναίνεση της 19χρονης κοπέλας»! Αυτό ισχυρίστηκαν απολογούμενοι χθες ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω, ο 24χρονος  Ρομά και ο 21χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής.

Και οι δύο απολογίες είχαν αρκετά κοινά σημεία.

Πάντως, η χθεσινή ημέρα χαρακτηρίστηκε από τις αναλυτικές εξηγήσεις που έδωσαν οι δύο καταδικασθέντες για το τι συνέβη μεταξύ αυτών και της 19χρονης κοπέλας, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η απάντηση που έδωσε ερωτηθείς από την έδρα ο 21χρονος Αλβανός, αναφορικά με το χρόνο τέλεσης της πράξης για την οποία καταδικάσθηκαν.

Ο αλλοδαπός λοιπόν είπε χθες στο δικαστήριο ότι η συνάντηση που είχε με την 19χρονη κοπέλα έγινε πριν τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη!

Μάλιστα ο ίδιος επεσήμανε ότι μετά το περιστατικό με την Ελένη ήταν σε άθλια ψυχολογική κατάσταση, δεν έβγαινε από το σπίτι του παρά μόνο για κάποιες συναντήσεις με τον ψυχολόγο του.

Αλλά και ο 24χρονος Ρομά ερωτηθείς για το χρόνο τέλεσης του αδικήματος για το οποίο κατηγορούνταν, δεν έδωσε ακριβή απάντηση, καθώς είπε ότι δεν θυμάται ημερομηνία.

Οι απολογίες

Αρχικά, το λόγο πήρε ο 24χρονος Ρομά, ο οποίος και μεταξύ άλλων είπε ότι βρίσκονταν με την παρέα του όταν είδε τον συγκατηγορούμενο του να πηγαίνει προς τη 19χρονη κοπέλα και να της λέει κάτι. Στη συνέχεια, και οι τρεις μαζί πήγαν προς το Έλλη. Εκεί κατέβηκαν τα σκαλιά ο 21χρονος αλλοδαπός με την κοπέλα, η οποία στη συνέχεια προέβη -σύμφωνα με την απολογία του 24χρονου- σε στοματικό έρωτα στον αλλοδαπό.

Ο 24χρονος είπε ότι ο ίδιος καθόταν παραπέρα και πετούσε πετραδάκια, ενώ λίγα λεπτά αργότερα πέρασε από εκεί μία πρώην κοπέλα του και άρχισαν να σχολιάζουν γελώντας αυτά που έκαναν η 19χρονη και ο 21χρονος. Το γεγονός αυτό -σύμφωνα με τον Ρομά- ενόχλησε τη 19χρονη, η οποία σταμάτησε και αφού επιβιβάστηκαν και πάλι στο αυτοκίνητο πήγαν στο Ενυδρείο.

Στις τουαλέτες του υδροβιολογικού σταθμού η 19χρονη είπαν ότι συνέχισε αυτό που έκανε στον αλλοδαπό, ενώ για ελάχιστο χρόνο είχε ερωτική επαφή και με τον 24χρονο Ρομά. Ο καταδικασθείς είπε στο δικαστήριο πως μάλιστα η κοπέλα του είπε «πρόσεξε μην με αφήσεις έγκυο»!

Τους ισχυρισμούς αυτούς επιβεβαίωσε και ο 21χρονος αλλοδαπός, ο οποίος και αναίρεσε την απολογία που είχε δώσει στην ανακρίτρια Ρόδου και κινήθηκε στο ίδιο πλαίσιο με αυτό του συγκατηγορούμενου του.

Όπως είπε ο αλλοδαπός, όταν κλήθηκε να απολογηθεί για την υπόθεση αυτή, βρίσκονταν ήδη στη φυλακή για την υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη και φοβούμενος το «μπούλινγκ» και γενικότερα τα όσα θα μπορούσε να πάθει από τους συγκρατούμενους του, είπε ψέματα στην ανακρίτρια. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι για το ψέμα που είπε ενημέρωσε το δικηγόρο του μόλις πριν ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης από το δικαστήριο.

Ο 21χρονος αλλοδαπός είπε πως όλα έγιναν συναινετικά. Γνώριζε από ένα φίλο του ότι άρεσε στη 19χρονη κοπέλα για αυτό και όταν τη συνάντησε την πλησίασε και τη ρώτησε «πάμε να τη βρούμε». Η κοπέλα -σύμφωνα με τον αλλοδαπό- δέχτηκε και τότε πήγαν κάτω από το Έλλη, όπου και του έκανε στοματικό έρωτα.

Ο 21χρονος επανέλαβε ότι η κοπέλα ενοχλήθηκε για τη στάση του Ρομά, ο οποίος γελούσε με την παρέα του και τότε πήγαν στο Ενυδρείο. Ο αλλοδαπός επιβεβαίωσε ότι για ελάχιστα λεπτά ο συγκατηγορούμενος του είχε ερωτική επαφή με τη 19χρονη κοπέλα, ενώ τόνισε πως εκείνος δεν προχώρησε σε κάτι άλλο διότι σιχαινόταν επειδή είχε προηγηθεί ο 24χρονος.

Και οι δύο είπαν πως μετά από τα όσα έγιναν στην παραλία έφυγαν από εκεί χωρίς να υπάρξει κάποια διαμαρτυρία ή κάτι άλλο από την πλευρά της 19χρονης.

Το εξώδικο και η «απόλυση» της δικηγόρου

Ερωτηθείς από το δικαστήριο για το χρόνο τέλεσης όλων αυτών, ο 21χρονος αλλοδαπός είπε πως συνέβησαν πριν από την υπόθεση Τοπαλούδη, καθώς μετά από αυτήν η ψυχολογική του κατάσταση ήταν πολύ κακή, ήταν κλεισμένος συνεχώς σπίτι του και παρακολουθούνταν από ψυχολόγο.

Ο ίδιος ρωτήθηκε για ποιο λόγο προέβη σε καταγγελία η 19χρονη κοπέλα, αφού όλα, όπως οι κατηγορούμενοι έλεγαν, έγιναν με τη συναίνεση της.

Ο αλλοδαπός είπε πως η κοπέλα το έκανε καθαρά για οικονομικούς λόγους και πως του έχει στείλει εξώδικο με το οποίο του γνωστοποιούσαν ότι επιφυλάσσονται να διεκδικήσουν αποζημίωση από τα αστικά δικαστήρια.

Άξια αναφοράς είναι επίσης και η αιτιολογία που έδωσε χθες ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω ο 24χρονος Ρομά για την «απόλυση» προχθές της μίας εκ των δύο συνηγόρων του, της κας Δημητριάδου, και μάλιστα εν μέσω ακροαματικής διαδικασίας.

Ο 24χρονος είπε στο δικαστήριο ότι η δικηγόρος του τού ζητούσε να αποδώσει όλες τις ευθύνες για την υπόθεση στον αλλοδαπό και να δηλώσει ότι ο ίδιος δεν έχει τη παραμικρή σχέση. Ωστόσο, ο Ρομά πρόσθεσε πως ήθελε να πει την αλήθεια για αυτό και ζήτησε να μην τον εκπροσωπεί άλλο πια.

«Εδώ είπαμε όλοι να πούμε την αλήθεια, πώς εγώ να έλεγα ψέματα» είπε ο 24χρονος.

https://www.lawandorder.gr/Article/80838/katheirxi-15-eton-stous-duo-katigoroumenous-gia-to-biasmo-19chronis-amea-sti-rodo

To Top