Σε φυλάκιση 5 ετών χωρίς αναστολή, καταδικάστηκε χθες, Τρίτη, από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου 30χρονος για τον εμπρησμό που προκάλεσε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, μαζί με 40χρονη φίλη του, σε επιχείρηση οικοδομικών υλικών και σε μάντρα προκαλώντας υλικές ζημιές σε 12 οχήματα στο Γιόφυρο. 

Ο 30χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 5 ετών και 3 μηνών, για εμπρησμό από πρόθεση, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στην φυλακή.

Η 40χρονη συνεργός του καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών για συνέργεια στον εμπρησμό.

Από την φωτιά καταστράφηκε η επιχείρηση με τα οικοδομικά υλικά που δεν ήταν ασφαλισμένη. Ειδικότερα, κάηκε ένας χώρος 5.500 τ.μ. που περιείχε παλέτες με χρώματα.

Επίσης, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων έκανε λόγο για σοβαρή οικονομική καταστροφή, γιατί από τα 20 καινούρια αυτοκίνητα έμειναν μόνο οχτώ! «Του χρόνου κινδυνεύω να μείνω άστεγος» ανέφερε στο δικαστήριο.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας έγινε αναφορά στην επεισοδιακή καταδίωξη από το Γάζι. Οι κατηγορούμενοι έκαναν επικίνδυνους ελιγμούς παραβιάζοντας κόκκινα φανάρια μέχρι να συλληφθούν.

Στην απολογία του ο 40χρονος ισχυρίστηκε ότι είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών και «ήταν σκέψη της στιγμής, δεν υπολόγιζα ότι θα πάρει έκταση η φωτιά. Βρήκα κάποια πανιά σε κάδο τους έβαλα φωτιά και τα πέταξα».

Η 40χρονη συγκατηγορούμενη φίλη του είπε ότι όλα έγιναν πολύ γρήγορα και δεν πρόλαβε να αποτρέψει τον 30χρονο.

Οι αστυνομικές αρχές έφτασαν στα ίχνη τους μετά από πολύωρες έρευνες τόσο στη μάντρα όσο και από παρακολούθηση βίντεο που είχαν καταγράψει κάμερες κλειστού κυκλώματος.

Η φωτιά είχε ξεσπάσει τα ξημερώματα του Σαββάτου και στο σημείο επικράτησε πανικός καθώς από τις φλόγες καταστράφηκαν καλώδια της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να σημειωθούν εκρήξεις και διακοπές ρεύματος.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 30 πυροσβέστες, 7 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

http://directnews.gr/dikastika/106408-krhth-sth-fulakh-gia-ton-emprhsmo-se-duo-epixeirhseis-kai-12-oxhmata-foto

To Top