Καταδικάστηκε Παλαιστίνιος για 277 γραμμάρια χασίς

Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου κάθισε χθες 25χρονος αλλοδαπός από την Παλαιστίνη, κατηγορούμενος για τα 277 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης με τα οποία ταξίδεψε από τον Πειραιά στη Λέρο πέρυσι την άνοιξη.

Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν στο πλαίσιο ελέγχου που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς στον αλλοδαπό κατά την άφιξη του στη Λέρο και ήταν τοποθετημένα σε δύο συσκευασίες βάρους 142,8 γραμμάρια και 124,82 γραμμάρια αντίστοιχα.

Χθες το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης κας Δέσποινας Κοκκάρη, αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας στον αλλοδαπό  και του επέβαλε φυλάκιση 2 ετών, με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 25χρονος ταξίδεψε από τον Πειραιά στο νησί με πλοίο της γραμμής και κατά την άφιξη του στις 5 τα ξημερώματα στις 2 Απριλίου 2019, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων της Ελληνικής Αστυνομίας που πραγματοποιούνται για την καταπολέμηση της διακίνησης των ναρκωτικών, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που του έκαναν διαπιστώθηκε ότι μετέφερε, μέσα σε χειραποσκευή, δύο συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 277 γραμμαρίων! Η ναρκωτική ουσία που κατείχε ο δράστης κατασχέθηκε, ενώ ο ίδιος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω, όπου κινήθηκε σε βάρος του η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

https://www.rodiaki.gr/article/439907/katadikasthke-palaistinios-gia-277-grammaria-xasis

To Top