Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, επέβαλε σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, ποινή φυλάκισης 8 ετών σε 37χρονο άνδρα που βρέθηκε ένοχος για το αδίκημα του βιασμού, που διαπράχθηκε εναντίον γυναίκας.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, αναφέρει η ανακοίνωση, ο κατηγορούμενος, που έφτασε στην Κύπρο από τα κατεχόμενα και βρισκόταν στις ελεύθερες περιοχές με το καθεστώς του αιτητή πολιτικού ασύλου, διέμενε σε διαμέρισμα στη Λευκωσία μαζί με άλλους συμπατριώτες του.

Το εν λόγω διαμέρισμα ήταν διαχωρισμένο σε ξεχωριστά δωμάτια, κάποια από αυτά με δικό τους μπάνιο και τουαλέτα. Ένα τέτοιο δωμάτιο ενοικίαζε στο εν λόγω διαμέρισμα και η παραπονούμενη, προστίθεται.

Σύμφωνα με τα ευρήματα του Κακουργιοδικείου, όπως αναφέρεται, ο κατηγορούμενος εισήλθε χωρίς άδεια στο δωμάτιο της παραπονουμένης και ασκώντας βία, ήρθε σε παράνομη συνουσία μαζί της παρά τη θέληση της.

Το Κακουργιοδικείο αφού τόνισε την σοβαρότητα του αδικήματος του βιασμού, το οποίο πλήττει βάναυσα την προσωπικότητα του θύματος, επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης 8 ετών, λαμβάνοντας υπόψιν το λευκό του ποινικό μητρώο και τις προσωπικές του συνθήκες όπως έχουν εκτεθεί από τον δικηγόρο του, καταλήγει η ανακοίνωση.

https://www.philenews.com/koinonia/eidiseis/article/987228/poini-fylakisi-8-eton-ga-biasmo-epebale-to-kakoyrgodikeio

To Top